Legislația română privind achizițiile publice respectă directivele europene

136
Legislația română privind achizițiile publice respectă directivele europene - legislatiaprivindachzitiile-1526648562.jpg

Articole de la același autor

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a avut o întrevedere cu El¿bieta Bieñkowska, comisarul european pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, se arată într-un comunicat de presă. A fost prezent și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș.


În cadrul întâlnirii, comisarul european a prezentat evaluarea modificărilor propuse de România la legile achizițiilor publice, subliniind că acestea sunt în concordanță cu directivele europene.


La rândul său, Eugen Teodorovici a precizat că se are în vedere modificarea cadrului legislativ care să ajute la operaționalizarea proiectelor din domenii precum: infrastructura de transport, servicii publice, infrastructură vamală și altele. Cei doi oficiali au discutat și despre obligativitatea și necesitatea respectării pieței unice de către toate statele membre UE, astfel încât să fie aplicat un tratament egal pentru toți contribuabilii europeni, atât companiilor cât și persoanelor fizice, conform Tratatului de funcționare al Uniunii Europene.


"Vreau să-i mulțumesc doamnei El¿bieta Bieñkowska cât și întregii sale echipe pentru sprijinul constant acordat. Totodată, îmi exprim convingerea că România poate și trebuie să solicite atât Uniunii Europene, cât și fiecărui stat membru un tratament echitabil, atât pentru companiile românești cât și pentru cetățenii români, cu atât mai mult cu cât este evident angajamentul pro-european al țării noastre", a declarat ministrul român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9778 secunde