Legea produselor românești în magazine nu e pe placul UE

230
Legea produselor românești  în magazine nu e pe placul UE - fructeromanesti-1482063005.jpg

Articole recomandate

Riscul de infringement pe Legea de comercializare a produselor alimentare rămâne în continuare pentru România, deoarece Comisia Europeană nu a agreat interpretarea noastră referitoare la lan-țul scurt de aprovizionare, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"Riscul de infringement există, dar nu este definitiv, pentru că rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. (...) Știți bine că infringementul se aplică după doi ani de discuții. În condițiile în care viitorul Parlament intenționează se amendeze legea, să sperăm că se va găsi o soluție optimă în care să se evite orice infringement. Legea se aplică în momentul de față, dar nu funcționează integral pentru că nu sunt normele de aplicare", a precizat Irimescu.

Ministerul Agriculturii trebuia să vină cu normele de aplicare la Legea 150/2016 privind comercializarea produselor alimentare în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a actului normativ, respectiv până pe 15 ianuarie 2017.

Întrebat de ce a lăsat moștenire succesorului său această lege, șeful MADR a precizat că și în condițiile în care normele vor fi adoptate până în 15 ianuarie, când este termenul limită, legea nu va funcționa "pentru că suntem în plină iarnă și nu avem cantitățile de produse necesare de la producătorii români".

"Oricând trebuie să ai un început, chiar dacă până se reglementează lucrurile mai durează. Noi ne-am respectat termenele. Este important că ministerul adoptă până în 15 ianuarie această HG. Ne-am făcut datoria, că nu se va aplica efectiv... oricum la ministerul acesta va fi un nou ministru, care le moștenește și le va publica. Dacă eu eram ministru, până în 15 ianuarie le adoptam. Sunt sigur că mi-am făcut datoria", a adăugat Irimescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 2.1797 secunde