Legea care anulează dobânda la dobândă în cazul amânării ratelor, atacată de Guvern

421
Legea care anulează dobânda la dobândă în cazul amânării ratelor, atacată de Guvern - 1-1607703288.jpg

Articole recomandate

CCR va dezbate pe 13 ianuarie sesizarea Guvernului referitoare la Legea care anulează dobânda la dobândă pe care băncile o percep pentru perioada amânării ratelor în pandemie, potrivit Digi24.


CCR va dezbate pe 13 ianuarie 2021 sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SAR-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naționale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative.


Potrivit legii, „dobânda datorată de debitori precum și comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”.


„Astăzi (vineri - n.r.), Guvernul a atacat la CCR legea prin care am anulat dobânda la dobândă pe care băncile și IFN-urile o percep pentru perioada amânării ratelor. Cât de cinic poți fi, Cîțule, să pui toată povara pe spinarea oamenilor? Totul pentru bănci și IFN-uri, nimic pentru oameni! #faraAbuzuri #tinemcuRomania”, scrie pe Facebook social-democratul Daniel Zamfir.


Legea a fost adoptată pe 24 noiembrie de Camera Deputaților cu ezultat 134 de voturi „pentru”, 58 „contra” și 36 de abțineri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5365 secunde