Legea arendei ar putea fi gata până la sfârşitul anului

490
Legea arendei ar putea fi gata până la sfârşitul anului - ministrulenergiei2-1611501566.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat recent într-un interviu, că până la sfârşitul anului vrea să fie pusă la punct Legea arendei în care proprietarul să fie beneficiarul unei arende corecte, iar cel care lucrează pământul să fie singurul beneficiar al subvenţiilor. Pentru realizarea legii arendei, mai întâi trebuie finalizate Camerele Agricole şi o bază de date reale pentru animale.

El a mai precizat că după aprobarea bugetului şi notificarea ajutorului către Comisia Europeană ar putea începe plata despăgubirilor către fermieri pentru culturile de primăvară, iar acest lucru ar fi posibil începând cu luna aprilie. Ministrul Oros a mai vorbit în interviul acordat Agerpres despre măsurile perioadei de tranziţie şi despre Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi despre cum vor fi împărţiţi banii pe Programul Naţional Strategic 2023-2027. Un alt subiect a fost extinderea programului „Tomata” şi la celelalte legume în spaţii protejate, iar valoarea programului va fi de 88 de milioane de euro, ajutor de minimis. Din aceşti bani vor fi acoperite şi programele „Usturoiul”, „Bazna şi Mangaliţa” şi ajutorul pentru apicultori.

În legătură cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ministrul Agriculturii a afirmat că, iniţial a fost acceptată, de fostul Guvern, suma de 6,5 miliarde de euro pentru infrastructura de gestionare a apei şi 750 de milioane de euro pentru reţeaua de depozite în jurul cărora să se formeze şi o reţea de distribuţie şi valorificare a produselor româneşti.

„În prima şedinţă de Guvern fiecare minister îşi va asuma din PNRR ce vrea să facă, cu termene clare, în aşa fel încât să putem prezenta Comisiei, la începutul lunii martie, o formă finală, ca să atragem primii bani pentru proiecte anul acesta, iar până la finele lui 2023 să fie contractate toate sumele”, a mai precizat ministrul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2907 secunde