Legea aministiei fiscale a intrat vineri in vigoare

107
Legea aministiei fiscale a intrat vineri in vigoare - bani-1438335704.jpg

Articole recomandate

Legea aministiei fiscale a intrat în vineri în vigoare, proiect ce anulează o serie de obligații fiscale stabilite în mod abuziv de Fisc, informează B1.ro.

Legea anulează obligațiile fiscale stabilite în mod avuziv, precum încadrarea indemnizațiilor de delegare, precum diurnele, în categoria salariilor. O altă modificare vizează persoanele care au obținut venituri sub minimul pe economie, obligate să plătească constribuții de sănătate.

Actul normativ precizează că nu vor mai plăti CASS retroactiv cei în cazul cărora baza lunară de calcul a contribuției de sănătate este mai mică decât salariul minim brut pe țară aferentă perioadelor fiscale cuprinse între 1 ianuarie 2012 și 31 decembrie 2014 și neachitată până la dată intrării în vigoare a legii.

Și persoanele fizice autorizate care au depășit plafonul de venituri și trebuia să se declare ca plătitor de TVA sunt vizate de noua lege.

Legea anulează obligațiile fiscale rezultate în reîncadrarea veniturilor din activități independente, considerate venituri din activități dependente, precum diurnele șoferilor de transport internațional sau ale veniturilor celor recrutați ca agenți de muncă temporară.

De asemenea, ANAF a reîncadrat veniturile realizate din profesii libere practicate de PFA în diverse domenii, de liber profesioniști (medici, arhitecți, experți contabili, consultanți fiscali, evaluatori, executori judecătorești, avocați) și de unele persoane fizice care au încasat venituri pe drepturi de autor.

Legea aministiei fiscale a fost aprobată de Camera Deputaților în 24 iunie, și a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în 20 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Patronatul IMM-urilor cere amnistie fiscală
Marţi, 09 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Amnistia și reducerea CAS, adoptate
Pagina a fost generata in 0.4244 secunde