€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Lazăr Comănescu, decorat cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer

Ştire online publicată Miercuri, 27 Iunie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Lazăr Comănescu - consilierul președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României și fost ministru de externe a fost decorat, luni, 25 iunie, cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ambasada Franței la București.


În cadrul ceremoniei a fost subliniată contribuția lui Lazăr Comănescu în parcursul României spre aderarea la NATO și Uniunea Europeană, dar și în ceea ce privește începuturile parteneriatului strategic România - Franța. Totodată, au fost apreciate eforturile sale în dezvoltarea relațiilor de cooperare România - Franța, dintr-o perspectivă europeană.


În contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Lazăr Comănescu a făcut referire la relațiile bilaterale România - Franța și la perspectivele României în acest context: „România va deține pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene. Sper ca acest lucru să ducă la o cooperare și mai puternică între România și Franța, atât în plan european, cât și bilateral. Pe plan european, sunt conștient de rolul esențial al Franței, alături de Germania, în proiectul european și sper ca noi, românii, să fim capabili să beneficiem pe cât posibil de viitoarea noastră președinție ca să ne apropiem, printr-o contribuție constructivă și de substanță, de evoluția acestor proiecte, de ceea ce numim deseori nucleul Uniunii Europene.” 


Michele Ramis, ambasadoarea Franței la București a declarat: „Ați dus vocea României în cele mai mari sfere diplomatice internaționale și aproape de fiecare dintre partenerii și interlocutorii săi și ați fost un artizan și un actor esențial al parcursului european al României. În contextul în care România se pregătește să preia pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene și în momentul în care clivajele sunt numeroase, pe continentul nostru, sunteți printre cei care știu mai bine ce datorează România Europei, dar și ce datorează Europa României”.


Mihai Daraban - președintele CCIR l-a însoțit pe Lazăr Comănescu la ceremonia desfășurată la sediul Ambasadei Franței la București, exprimându-și cu această ocazie aprecierea pentru implicarea domnului consilier în toate proiectele majore dezvoltate de CCIR în ceea ce privește promovarea comunității de business românesc în afara granițelor.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.927 secunde