La ce prețuri se pot cumpăra locuințele în Constanța

1558
La ce prețuri se pot cumpăra locuințele în Constanța - blocuriconstanta-1330624508.jpg

Prețurile medii ale aparta-mentelor scoase la vânzare în Constanța au înregistrat în luna februarie o ușoară scădere, de 0,5%, indicele imobiliare.ro calculat la nivelul orașului atingând astfel valoa-rea de 917 euro/mp util.
În ceea ce privește evoluția prețului mediu cerut pentru apartamentele noi, acesta a scăzut cu 1,4%, de la 944 euro/mp util până la 931 euro/mp util. Această tendință de scădere nu s-a manifestat însă la fel de accentuat și în cazul apartamentelor vechi.
Prețul mediu pe metru pătrat util în acest caz a înregistrat, în luna februarie, o scădere de 0,4%, atingând valoarea de 914 euro/mp util. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate pentru apartamentele din Constanța rămân, în medie, cu doar 3% mai mici (-4,5 în cazul garsonierelor, ele ieftinindu-se cel mai mult, și -3,8 în cazul apartamentelor cu două camere).
În acest început de an, scăderi mai mari de preț au fost înregistrate la garsoniere, -5,9%, dar și la apartamentele vechi cu două camere, -2%. Prețul mediu solicitat în cazul unităților cu trei camere a înregistrat însă o creștere de peste 3% în ultimele treizeci de zile.
Agenții imobiliari constănțeni atrag însă atenția că aceste scăderi ale prețurilor medii pot fi datorate intrării pe piață a unui număr mai mare de proprietăți mai ieftine, dacă se pot numi așa, și nu neapărat faptului că proprietarii au mai renunțat la câteva procente.

S-a atins un nou prag minim
Valoarea medie a indicelui național imobiliare.ro pentru a doua lună a anului, 986 euro/mp util, este cu 13 euro/mp util mai mică decât cea din luna ianuarie, aceasta fiind totodată cea mai mică valoare medie atinsă de prețurile apartamentelor din țara noastră, de la începutul crizei încoace. "Vremea de afară a înghețat la propriu nu doar entuziasmul proprietarilor de apartamente vechi manifestat în cursul lunii ianuarie, dar și interesul cumpărătorilor, reducând numărul vizitelor considerabil. La nivel național asistăm la atingerea unui nou prag minim al ultimilor ani", a precizat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.752 secunde