La ce afaceri le stă gândul constănțenilor pe început de an

980
La ce afaceri le stă gândul constănțenilor pe început de an - serviceauto-1326729930.jpg

Zeci de constănțeni au intrat cu gânduri mari în acest an și s-au pus pe fapte încă din primele zile ale anului. Așa se face că în doar opt zile, 3 - 10 ianuarie, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța au fost înmatriculate 40 de SRL-uri. În plus, în aceeași scurtă perioadă menționată mai sus, numărul de cereri de rezervare de denumire aproape a ajuns la 120. De ce vor constănțenii cu ceva inițiativă să se apuce? Domeniile de activitate alese sunt numeroase, așadar cu siguranță nu au pus mâna pe un pont care să le asigure garantat succesul, însă au mers spre domenii pe care cel mai probabil le cunosc și le consideră profitabile.
Doi dintre constănțenii care și-au înmatriculat SRL-urile până pe 10 ianuarie urmează să se apuce de cultivarea cerealelor și a plantelor leguminoase, respectiv a legumelor și pepenilor. Lăsând agricultura la o parte, și afacerile în domeniul auto speră unii să le aducă ceva câștiguri consistente. Întreținerea și repararea autovehiculelor, dar și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule sunt două domenii care au fost bifate de constănțeni. Administratorul unui mic service care și-a deschis porțile, în partea de sud a Constanței, în toamna anului trecut, spune că în ciuda perioadei nu tocmai bune, afacerea lui face pași mici, dar siguri. I-a fost greu la început, până a reușit să pună mâna pe spațiul în care a deschis service-ul și pe toate documentele. Merge pe un principiu: cu criză sau fără, constănțenii tot caută să-și rezolve problemele cu mașina, un lux la care puțini vor să renunțe. O pană, un echilibrat de toți, o piesă schimbată și merge treaba. Știe lucrul acesta pentru că a fost angajat al unui service iar acum, ajutat de un prieten, pune în practică, dar ca șef, ce-a învățat de-a lungul anilor.
Până pe 10 ianuarie s-au înmatriculat și câteva SRL-uri care se vor ocupa cu comerțul cu ridicata și amănuntul. De asemenea, cel mai probabil se vor inaugura cât de curând un bar, un restaurant și o agenție imobiliară. Alți constănțeni speră să facă profit din activități de telecomunicații prin rețele de cablu, transport cu taxiul, transport rutier de mărfuri sau din activități de consultanță pentru afaceri și management, ori din activități de tipărire.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Oportunități pentru tineret
Luni, 28 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Dinu Patriciu, hăituit de creditori
Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Afaceri după ureche
Marţi, 17 Ianuarie 2012
Stire din Social : Service auto prins la furat de apă
Pagina a fost generata in 0.4016 secunde