Jucării contrafăcute de peste 500.000 de euro, reținute de vameși constănțeni

104
Jucării contrafăcute de peste 500.000 de euro, reținute de vameși constănțeni - jucarii-1479212457.jpg

Articole de la același autor

În data de 14 octombrie 2016 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța sud au descoperit diverse jucării susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 497 972 euro, urmare controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în București.


În data de 14 octombrie 2016 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanța sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunțit a unui container sosite din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în București. 


Urmare controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reținut aproximativ 30.000 seturi jucării (jucării constructive tip Lego, roboți din plastic Star Wars și Super Heroes), bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 497 972 euro. 
De asemenea, tot ieri, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța au descoperit aproximativ 3000 bucăți jucării tip LEGO susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 119 600 euro, urmare controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în com. Cornetu, jud. Ilfov.


În data de 14 octombrie 2016 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanța, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunțit a unui container sosite din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în com. Cornetu, jud. Ilfov. 
Urmare controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reținut aproximativ 3000 bucăți jucării tip LEGO, având incripția SKOOBY DOO, respectiv FRIENDS, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 119 600 euro. 
Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 și a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9784 secunde