Izomineral – soluția naturală pentru construcția unei case pasive

661

Articole recomandate

CELCO a lansat în noiembrie anul trecut primul material mineral romanesc de izolație, o alternativă naturală și sănătoasă pentru soluțiile existente pe piață. Astfel, CELCO este a șasea fabrică din lume și prima fabrică din România care produce un material mineral de termoizolație, natural și ignifug. 


Prin densitatea foarte mică a plăcilor de termoizolare CELCO IZOMINERAL se asigură un confort termic sporit în încăpere, acestea reprezentând totodată o adevărată barieră împotriva focului, fiind un material încadrat în Euroclasa A1 de rezistență la foc.


Pe lângă obținerea unei rezistențe termice a zidăriei mult îmbunătățite, CELCO IZOMINERAL asigură unitate anvelopei, deoarece poate fi utilizat și pentru termoizolarea structurilor din beton, a planșeelor și stâlpilor de rezistență.
Casa pasivă trebuie să îndeplinească cerințe extrem de exigente în privința consumului de energie pentru încălzire și răcire, a necesarului de energie primară sau a gradului de etanșeitate la aer a anvelopei. Confortul termic ridicat înseamnă temperaturi confortabile și constante în întreaga clădire, fără curenți de aer neplăcuți, fără riscul de apariție a condensului sau a igrasiei.
Energia pasivă a radiațiilor solare captată din exterior și furnizată apoi ca energie termică de unele dispozitive și de ocupanții casei este suficientă pentru a păstra casa la o temperatură de interior confortabilă în anotimpul rece. 
BCA este unul dintre puținele materiale de zidărie care poate fi perceput ca un material cald. Căldura înmagazinată în blocurile de BCA și în plăcile de termoizolare IZOMINERAL va fi cedată într-o perioadă lungă de timp, împiedicând răcirea bruscă a încăperilor iarna sau încălzirea rapidă a interioarelor vara. 


Structura poroasă a acestora face posibilă preluarea umidității din aerul unei încăperi și redarea acestuia atunci când umiditatea încăperilor scade, prevenind apariția condensului. 


Ținând cont de faptul că, în continuare clădirile sunt responsabile pentru cea mai mare parte a consumului de energie din România, iar unul dintre cele trei obiective europene pentru anul 2020 este de îmbunătățire cu 20% a eficienței energetice a clădirilor, CELCO IZOMINERAL contribuie substanțial la îndeplinirea acestui obiectiv prin: îmbunătățirea coeficientului de transfer termic al zidăriei, prin reducerea punților termice datorită înzidirii cu rosturi subțiri, prin adaptabilitate perfectă cu suprafața suport în situațiile în care zidăria este realizată din BCA și etanșeizarea anvelopei clădirii prin izolarea elementelor de beton (stâlpi de rezistentă, grinzi, plafoane). 


Având o conductivitate termică de Λdry = 0,050 W/m0K, o densitate de doar 160 kg/m3 și o rezistență la compresiune de minimum 0,4 N/mm2, CELCO IZOMINERAL poate fi utilizat pentru aplicații neportante: placarea interioară și exterioară a zidăriei, placarea planșeelor și a structurii de rezistență, în vederea creșterii confortului termic, fonic al clădirii și protecției împotriva incendiilor.


Comparând CELCO IZOMINERAL cu alte soluții prezente pe piața de profil, acesta prezintă avantaje superioare din punct de vedere al sustenabilității sale: stabilitate dimensională, rezistența la compresiune de minimum 0,4 N/mm2, o durată a vieții de minimum 45 ani, nefiind necesară înlocuirea periodică a izolației. Însă cel mai important avantaj este că nu arde și nu eliberează substanțe toxice, fiind fabricat din materii prime minerale, naturale.
Produsul unic este o soluție naturală și ecologică pentru termoizolare, care lasă casa să respire, are performanță termică excelentă și protecție ridicată împotriva focului și penetrării apei.
Andreea Rotund-Maier




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5143 secunde