Isărescu: Băncile și moneda Chinei sunt binevenite în România

782
1
Isărescu: Băncile și moneda Chinei sunt binevenite în România - mugurisarescu3col-1311196639.jpg

Articole recomandate

Băncile și moneda Chinei, yuanul, sunt binevenite în România, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un interviu acordat la București agenției de presă chineze Xinhua, adăugând că se așteaptă la intrarea instituțiilor chinezești pe piața locală în viitor, potrivit Mediafax.ro.

"Am discutat de la începutul anilor '90 despre deschiderea de subsidiare în România de către băncile chineze. Mă aștept ca acest lucru să se întâmple în viitor", a spus Isărescu.

Autoritățile chineze au decis să depoziteze valută la BNR la începutul anilor '90, când în România nu exista suficientă valută, și-a amintit Isărescu, adăugând că această politică a dovedit prietenia de durată dintre băncile naționale ale celor două state.

"A fost un ajutor concret și un gest prietenesc. Un prieten la nevoie se cunoaște. Nu am uitat acest gest de prietenie", a spus el.

Agenția chineză reamintește că România face eforturi să adopte euro în 2015.

Guvernatorul BNR a apreciat mesajul de încredere în euro exprimat de premierul chinez, Wen Jiabao, în timpul unui turneu de vizite în Europa, în luna iunie, fiind convins că acesta a reprezentat un sprijin pentru moneda europeană.

"China, ca putere economică și comercială importantă la nivel global, a devenit și o putere financiară, ca urmare a acumulării de rezerve valutare. În consecință, un mesaj de încredere în euro de la o putere financiară va ajuta, evident, euro", a declarat Isărescu.

Comentează știrea

gill
21 iulie 2011
china

cel mai sofisticat sistem de atragere a valutei este cel chinez . USD este aproape stabil in raport cu RMB , dar euro are fluctuatii f.mari in raport cu RMB . rezervele valutare ale chinei sunt uriase , iar cand se vor raspandi prin lume la nivelul sutelor de milioane , chinezii vor deveni casta conducatoare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4766 secunde