Ion Țiriac și-a vândut acțiunile la Metro România

296
Ion Țiriac și-a vândut acțiunile la Metro România - tiriac-1450200063.jpg
Omul de afaceri Ion Țiriac a vândut participația de 15%, deținută la Metro Cash & Carry România, către compania Zareba Holdings Limited, informează romanialibera.ro.

"Participațiunile Zareba Holdings au fost achiziționate de către Metro Cash&Carry International BV, astfel încât acum Metro deține un procent de 100% (din Metro Cash & Carry România, n.r.). Suntem încântați de colaborarea de lungă durată avută până în acest moment, decizia respectivă fiind luată de comun acord", a declarat, răspunzând unor întrebări transmise de MEDIAFAX, directorul de comunicare și PR al Metro Cash&Carry România, Adina Tîmplaru.

Reprezentantul Metro România a afirmat că nu poate furniza informații despre prețul tranzacției, care a avut loc în luna noiembrie.

Potrivit unui raport al grupului german, Zareba avea la finele lunii septembrie o deținere de 15% la Metro Cash & Carry România.

Metro a intrat pe piața locală în 1996, printr-un parteneriat cu Ion Țiriac. Acționarii minoritari ai Metro Cash & Carry România au primit în 2009 dreptul de a-și vinde participațiile grupului german la un preț prestabilit (put option, n.r.).

Țiriac a vândut în prima parte a anului și participația de 45% deținută la UniCredit Țiriac Bank grupului italian UniCredit. Tranzacția, de peste 770 milioane dolari, este cea mai mare operațiune pe piața de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Sud-Est în prima jumătate a anului. Ca urmare a tranzacției, UniCredit Țiriac Bank și-a schimbat, în august, denumirea în UniCredit Bank.

Grupul german Metro a raportat pentru operațiunile din România vânzări de 892 milioane de euro pentru anul fiscal 2014/2015, încheiat la sfârșitul lunii septembrie, în scădere față de 909 milioane euro în anul fiscal anterior.

Numărul de angajați a scăzut în această perioadă de la 4.931 persoane la 4.349, în principal ca urmare a vânzării magazinelor Real, dar și în contextul închiderii unui magazin Cash & Carry, din Pitești.

Astfel, Metro Cash&Carry România apare în raportul grupului cu o rețea de 31 de magazine, după ce a închis spre sfârșitul anului trecut magazinul Metro Punct din Pitești. Retailerul deține 31 de unități, dintre care 26 cash&carry și cinci Punct. Compania operează și un magazin online de birotică.

Grupul german Metro mai deține în România 4 hipermarketuri Real. În 2012, grupul german a vândut 20 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia.

Metro controlează și rețeaua de magazine de proximitate "La Doi Pași", deschise în franciză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2832 secunde