Jumătate de secol în slujba sistemului bancar românesc

Ion Itoafă, cel mai vârstnic bancher din România, se retrage din activitate

835
Economistul Ion Itoafă este cel mai vârstnic bancher din România. Are 78 de ani bătuți pe muchie, din care 51 i-a petrecut numai în sistemul bancar.
S-a născut în 1933, în Constanța, și a absolvit Facultatea de Finanțe - Contabilitate, din cadrul Academiei de Științe Economice, din București.
Și-a început cariera bancară în 1960, în calitate de inspector la Banca de Investiții, din Constanța. A urcat în trepte ierarhice, ajungând în funcția de director adjunct înainte de 1990. După privatizarea băncii și transformarea ei în BRD, a ajuns în consiliul său de administrație.
În 1993, a fost cel ce a pus piatra de temelie a sucursalei constănțene a MIND Bank, preluată de ATE Bank în 2007. În prezent, este directorul acestei unități bancare.
După jumătate de secol de muncă cu banii, cu conturile, cu debitele și creditele, Ion Itoafă a decis să se retragă din activitate, începând cu data de 1 martie 2011. "Am fost devotat clienților și am căutat întotdeauna să-i ajut, să găsesc soluții la proble-mele lor. Am pornit întotdeauna de la principiul că banca este a clienților" - a declarat bancherul.
Numele său figurează în "Enciclopedia personalităților din România", dar mai ales în memoria generațiilor de bancheri pe care i-a pregătit, pe care i-a ajutat cu sfatul și cu exemplul personal.
Iată ce spune Ionel Ștefan, directorul "Eximbank România" - Sucursala Constanța: "Este un om deo-sebit, un om extraordinar. Este cel ce ne-a învățat pe mulți dintre noi această meserie. Omul acesta a fost făcut să fie bancher, are talent. Ori de câte ori am avut o problemă, m-am consultat cu el."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8001 secunde