Investitorul George Soros - printre cei mai bogați zece americani

2983
Investitorul George Soros - printre cei mai bogați zece americani - georgsoros-1316637226.jpg

Articole recomandate

Investitorul George Soros, în vârstă de 81 de ani, s-a plasat pentru prima oară în rândul primilor zece miliardari din topul din acest an al celor mai bogați 400 de americani realizat de revista Forbes.

Clasamentul este condus de Bill Gates, cu o avere netă de 59 miliarde de dolari, în creștere cu 5 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft a fost cel mai bogat american în fiecare an, din 1994, informează Mediafax.ro.

Toți miliardarii din top 20 au înregistrat creșteri ale averilor, cu excepția lui Warren Buffett, a cărui avere a scăzut cu 6 miliarde de dolari, la 39 miliarde de dolari, ca urmare a reducerii valorii acțiunilor Berkshire Hathaway.

Buffett, pe locul al doilea în clasamentul Forbes, a cerut președintelui american Barack Obama să taxeze mai mult milionarii și s-a angajat să renunțe la 99% din averea sa în scopuri caritabile.

Soros s-a plasat pe poziția a șaptea, cu o avere de 22 miliarde de dolari, care a crescut cu 7,8 miliarde de dolari, în special datorită investițiilor în aur.

Forbes a publicat lista după ce Obama a propus taxe mai mari pentru milionari, astfel încât aceștia să plătească impozite cel puțin în aceeași măsură ca americanii din clasa de mijloc, propunere numită "regula lui Buffett".

Pe locul al treilea se află fondatorul Oracle, Larry Wllison, a cărui avere a crescut cu 6 miliarde de dolari, la 33 miliarde de dolari.

Chrysty Walton, moștenitoare a fondatorului Wal-Mart, Sam Walton, a coborât pe locul șase, cu 24,5 miliarde de dolari, în pofida unei creșteri a averii cu 500 milioane dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2054 secunde