Investigație privind un posibil comportament anticoncurențial la o procedură de achiziție publică

104
Investigație privind un posibil comportament anticoncurențial la o procedură de achiziție publică - investigatieprivindunposibilcomp-1621953803.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil comportament anticoncurențial al unor companii participante la procedura de achiziție publică a unor activități de proiectare și execuție pentru proiectul „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.

Companiile investigate își desfășoară activitatea pe piața serviciilor de lucrări de construcții, piața serviciilor de instalații, piața serviciilor de comunicații și alte activități conexe ale acestora din România. Este vorba de PORR Contruct SRL, Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiții SRL, Tema Energy SRL, Metroul SA, S&T Romania SRL, Ness Proiect Europe SRL, Dataware Consulting SRL, General Me.el Electic SRL, Structural Engineering and Technology SRL, Tancrad SRL și Rovis Lider SRL.

Autoritatea de concurență deține indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial al companiilor menționate, ce vizează fixarea directă sau indirectă a prețurilor de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiții de tranzacționare) și/sau împărțirea pieței serviciilor de lucrări de construcții, pieței serviciilor de instalații, pieței serviciilor de comunicații și alte activități conexe ale acestora din România, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurența.


De asemenea, Autoritatea de Concurență a primit o sesizare din piață, de la unul dintre ofertanți, privind posibile practici anticoncurențiale ale companiilor participante la licitația organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

În acest context, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile și punctele de lucru ale unor companii care activează pe aceste piețe. Documentele ridicate se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecțiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2604 secunde