Investigație privind trucarea concurenței pe piața lemnului

321
Investigație privind trucarea concurenței pe piața lemnului - investigatieprivindtrucareaconcu-1548353464.jpg

Articole de la același autor

În prezent, Consiliul Concurenței are în derulare o investigație privind posibile înțelegeri între companii active pe piața prelucrării lemnului în vederea împărțirii pieței, surselor de aprovizionare, precum și adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preț minimal în cadrul licitațiilor organizate de direcțiile silvice Alba și Hunedoara.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Romania SRL, Kronospan Sebeș SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL și Lacul Codrilor SRL. 


În anul 2017, Consiliul Concurenței a finalizat o anchetă sectorială pe piața primară a lemnului și a elaborat o serie de propuneri și recomandări pentru îmbunătățirea concurenței în acest domeniu, care au și fost preluate în reglementările din sector. Astfel, autoritatea de concurență a recomandat Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva să elimine posibilitatea acoperirii, din alte activități, a unor costuri legate de prelucrarea masei lemnoase în instalațiile proprii.

De asemenea, cu privire la modalitatea de selectare de către Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, a partizilor care vor fi recoltate tot de către aceasta, Consiliul Concurenței recomandă că aceasta ar trebui să se realizeze într-un mod nediscreționar, în baza unei reglementări interne distincte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4601 secunde