Investigație pe piața producției și comercializării cimentului

223
Investigație pe piața producției și comercializării cimentului - investigatiepepiatacimentului-1540485674.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere anticoncurențială între HOLCIM (ROMANIA) S.A., CRH CIMENT (ROMANIA) S.A. și HEIDELBERGCEMENT ROMÂNIA S.A. realizată prin împărțirea pieței producției și comercializării cimentului din România, din perspectiva cotelor de piață și/sau produselor oferite pe piață, limitarea sau controlul producției, comercializării, dezvoltării tehnice sau investițiilor, corelate cu posibila coordonare a politicii de formare a prețurilor practicate de întreprinderile implicate, începând cu anul 2010.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la sediile companiilor investigate, iar documentele ridicate se află în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Septembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 04 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Joi, 08 Februarie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4826 secunde