Invazie de jucării și textile periculoase pe piața Uniunii Europene

136
1
Invazie de jucării și textile periculoase pe piața Uniunii Europene - invaziiedejucarii-1427228792.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană și statele membre ale UE conlucrează de 12 ani pentru a garanta că bunurile de consum comercializate pe piețele europene sunt sigure. În acest scop, se utilizează sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase. Prin intermediul lui, cei interesați sunt informați despre produsele retrase de pe piață sau rechemate. În prezent, 31 de țări (UE, împreună cu Islanda, Liechtenstein și Norvegia) participă la sistem.


Site-ul internet al sistemului a atras aproximativ 2 milioane de vizitatori în 2014, iar noile instrumente de căutare permit consumatorilor și întreprinderilor să fie mai bine informați cu privire la detectarea produselor periculoase și la retragerea lor din piață.


În 2014, au fost înregistrate, în sistem, 2.755 de astfel de măsuri, aproape 2.500 de produse periculoase fiind retrase de pe piața UE.


Cele două categorii principale de produse pentru care s-au luat măsuri corective au fost jucăriile (28%) și articolele vestimentare, produsele textile și articolele de modă (23%). 


Printre riscurile cel mai frecvent notificate, cauzate de aceste produse, se numără: riscul de rănire, riscurile legate de substanțe chimice și riscurile de asfixiere.


Cele mai întâlnite riscuri privind substanțele chimice au vizat produsele de încălțăminte și articolele din piele (de exemplu, crom (VI), o substanță care sensibilizează pielea), jucăriile și articolele pentru îngrijirea copilului (de exemplu, agenți de dedurizare a materialelor plastice, care pot provoca probleme de fertilitate) și bijuteriile-fantezii (de exemplu, metale grele cu efect nociv).


China rămâne principala țară de origine a produselor semnalate în sistemul de alertă. Anul trecut, 64% din numărul total de notificări privind produsele periculoase au fost legate de produse provenite din China. Comisia Europeană colaborează îndeaproape acest stat, prin intermediul programului "Sistemul de alertă rapidă-CHINA", pentru a se asigura că autoritățile chineze răspund tuturor problemelor privind siguranța produselor. 


Comentează știrea

rodica
25 martie 2015
cea mai cautata oferta de lucru a anului!

Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4552 secunde