Întreprinzătorii au umplut cu dosare arhiva Ministerului pentru IMM-uri

724
Întreprinzătorii români aleg drumul cel mai greu spre finanțare. Pentru schemele de investiții mari și mici din cadrul Programului Operațional Sectorial (2007 - 2013) au fost depuse deja 962 de dosare, activitatea Ministerului pentru IMM-uri fiind astfel blocată din lipsa spațiului de depozitare.
Oficialii MIMMCTPL au lansat un apel către întreprinzători, prin care îi cheamă să își ridice dosarele în termen de 15 zile, în caz că au fost respinși. În caz contrar, documen-tele vor fi distruse, urmând să fie păs-trate doar dosarul original și CD-ul.
În același timp, programul de consultanță finanțat de la bugetul de stat este ocolit de întreprinzători. Deși schema este mai ușor de accesat decât un program finanțat de Uniunea Europeană, bugetul de 1,8 milioane lei nu a fost încă epuizat.
"Schema de vouchere subvenționează accesul IMM-urilor la consultanță în proporție de 75%. Alocația financiară nerambursabilă maximă este de 15.000 lei și poate fi contractată o singură dată pe an. În 2008, pot accesa programul în jur de 120 de firme. Reamintim întreprinzătorilor că nu există un termen limită pentru depunerea dosarelor. Înscrierile vor continua până când nu mai sunt bani", spune Dumitru Nancu, directorul executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație (OTIMMC) Constanța.
Totuși, voucherele pe care le primesc întreprinzătorii sunt valabile cel mult 60 de zile calendaristice, fără a depăși însă data de 15 noiembrie.
Banii pot fi folosiți de manageri pentru instruirea personalului, participarea la cursuri de specializare și contractarea de servicii de consultanță, în vederea elaborării de planuri de afaceri, marketing, studii de piață, de mediu și de fezabilitate.
Mecanismul schemei este simplu. Pe baza facturii emise de firma de consultanță, întreprinzătorii achită 25% din valoarea totală și dau voucherul primit.
Cererile de finanțare pot fi depuse la OTIMMC Constanța, instituție care va efectua plata a 75% din valoarea serviciilor contractate de firme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8026 secunde