Întreprinderile vor fi stimulate să își protejeze proprietatea intelectuală

104
Întreprinderile vor fi stimulate să își protejeze proprietatea intelectuală - intreprinderilevorfistimulatesai-1606406378.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a publicat, pe 25 noiembrie 2020, un nou plan de acțiune privind proprietatea intelectuală. Scopul acestuia este de a ajuta întreprinderile, în special MM-urile, să profite la maximum de invențiile și creațiile lor, asigurând totodată beneficii economiei europene.

Activele necorporale - precum mărcile, desenele și modelele industriale, brevetele și datele - sunt din ce în ce mai importante în economia bazată pe cunoaștere din ziua de astăzi. Sectoarele industriale care utilizează intensiv proprietatea intelectuală reprezintă 45% din totalul PIB-ului și 93% din totalul exporturilor UE, iar valoarea adăugată a proprietății intelectuale este în creștere în majoritatea ecosistemelor industriale europene. La nivel mondial, cererile de protejare a proprietății intelectuale sunt în creștere, deoarece activele necorporale joacă un rol din ce în ce mai important în cursa mondială pentru poziția de lider tehnologic.

Pentru a ajuta întreprinderile mai mici să își valorifice activele necorporale, Comisia propune măsuri de îmbunătățire a informării și consilierii, printr-o nouă schemă de asistență financiară cu un buget de 20 de milioane euro.

Întrucât importul de mărfuri contrafăcute și piratate se ridică la 6,8% din PIB-ul UE, Comisia va îmbunătăți aplicarea eficace și echilibrată a drepturilor de proprietate intelectuală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0835 secunde