Instalații GPL în rate, noua ofertă a service-urilor auto

4318
2
Instalații GPL în rate, noua ofertă a service-urilor auto - 36bb5c6bce2f2ae5fd7c4a555712fd14.jpg
Prețurile tot mai mari ale benzinei determină din ce în ce mai mulți șoferi, care conduc chiar și mașini de zeci de mii de euro, să achiziționeze sisteme de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL). Motivul este clar: costurile unui plin aproape se înjumătățesc.
Așa se face că și la Constanța numărul celor care solicită instalații GPL crește de la o lună la alta. În ajutorul comercianților și al service-urilor vine, pe lângă prețul mare al benzinei, și faptul că șoferii au prins încredere în aceste sisteme considerate în urmă nu cu mult timp adevărate bombe în portbagaj. La această schimbare de atitudine a contribuit și faptul că, în ultimii ani, au apărut instalații mai performante și, bineînțeles, cât se poate de sigure.
Și patronii service-urilor au înțeles că, pe lângă faptul că trebuie să ofere servicii într-un timp cât mai scurt, este exclus să facă rabat de la siguranță.
Unul dintre service-urile constănțene cu tradiție în montajul de instalații GPL, situat în zona Boema, pe strada Tulcei, în Piața Roșu, face o astfel de lucrare, în funcție de complexitate, între 3 - 8 ore. Potrivit reprezentanților acestuia, prețul unei instalații GPL auto diferă în funcție de marca și tipul mașinii. Prețul de pornire este de 990 lei, însă poate ajunge și la 8.000 lei, în cazul SUV-urilor.
"Numărul constănțenilor care montează o instalație GPL auto este în continuă creștere, nu doar datorită creșterii prețurilor la carburanți, dar și datorită noilor tipuri de instalații GPL auto care spulberă toate miturile cum că instalația GPL ar afecta motorul", a precizat Andrei Onet, repre-zentantul service-ului și magazinului de piese de schimb, Ony Ony Serv.
Potrivit acestuia, constănțenii pot amortiza investiția în aproximativ șase luni. Există însă și o altă variantă pentru cei care fie nu își permit achitarea integrală a unei astfel de instalații, fie preferă să o plătească eșalonat. Constănțenii pot procura kiturile GPL dedicate în rate fixe. "Stăm la dispoziția clienților cu mai multe tipuri de rate, fiecare produs financiar fiind făcut special pentru a veni în întâmpinarea și ajutorul lor. Practic, putem spune că, din economia lunară, clientul își plătește rata și rămâne și cu bani în buzunar, fără să facă niciun efort financiar pentru asta", a explicat reprezentantul service-ului Ony Ony Serv, care se poate lăuda cu kituri dedicate GPL pentru 300 de tipuri diferite de autoturisme.
Și specialiștii tind să le dea dreptate celor care susțin că instalațiile GPL nu dăunează nici motorului. Potrivit acestora, un litru de benzină conține 24 grame monoxid de carbon rezultat în urma arderii, în schimb, un litru de GPL doar 17 grame. În plus, arderea GPL-ului este aproape completă, în procent de 99,8%, astfel motorul, uleiul și bujiile se păstrează curate o perioadă mult mai îndelungată.
"Rezervorul de GPL de ultimă generație este mult mai sigur decât rezervorul de benzină construit din plastic. Cel de GPL este din oțel tratat chimic împotriva fisurilor și are supapă de siguranță și supapă de refulare în caz de creștere a presiunii (prin incendiere sau impact), așadar o instalație de GPL auto nu poate exploda", a mai explicat Andrei Onet.

Comentează știrea

calin
23 iulie 2011
instalatii gpl

am un ford escort break 1,6 in 16 valve pe benzina din 1996. cat ma costa un gpl toroidal?

Ioan -EAS
10 octombrie 2012
instalatii gpl constanta

Salut Calin, in cazul in care esti din Constanta te invit sa intri pe site-ul nostru ( http://www.instalatiigplconstanta.ro ) si sa completezi formularul din dreapta pentru o oferta exacta. Cu stima, Ioan

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7221 secunde