Inspectorii sanitari intensifică verificări în perioada minivacanței de Rusalii

289
Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Mihai Țurcanu, a dispus structurilor din subordine intensificarea controalelor la unitățile de alimentație publică, în perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea de Rusalii.

Prin nota de serviciu, transmisă și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, s-a solicitat organizarea serviciului de permanență a personalului de specialitate.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari vor verifica unități de alimentație publică situate în zone sau stațiuni turistice care, în urma analizei de risc, pot constitui un potențial pericol de apariție a unor cazuri de îmbolnăviri sau toxiinfecții alimentare.

Pentru că se estimează creșterea numărului de turiști și a cantităților de produse alimentare comercializate, inspectorii ANSVSA vor verifica modul în care operatorii din industria alimentară asigură respectarea cerințelor generale și specifice de igienă privind transportul, depozitarea, prepararea, prezentarea și comercializarea produselor alimentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : Luni nu se fac cursuri
Pagina a fost generata in 0.3808 secunde