Inspectorii RAR și ITP își pierd pâinea dacă rămân fără permis de conducere

344
Inspectorii RAR  și ITP își pierd pâinea dacă rămân fără permis  de conducere - inspectoriiitp-1399814483.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică ordinul de ministru pentru aprobarea Reglementărilor privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța rutieră, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică - RNTR 1.

Actul normativ introduce o serie de cerințe noi, care implică și costuri suplimentare pentru proprietarii de autovehicule, dar și pentru stațiile ITP și personalul acestora. Spre exemplu, inspectorul tehnic căruia i-a fost anulat sau i-a fost retras permisul de conducere își pierde dreptul de a efectua ITP.

Pe viitor, defectele constatate în cadrul ITP vor fi încadrate de inspectorul tehnic sau de inspectorul RAR într-una dintre următoarele grupe: defect minor (DMi), defect major (DMa) sau defect periculos (DP). Mențiunea respectivă va fi înregistrată în baza națională de date cu inspecții tehnice periodice. În funcție de tipul de defect, se stabilesc o serie de proceduri de urmat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Programul RAR de Paște și 1 Mai
Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : ITP în limba engleză
Pagina a fost generata in 1.1341 secunde