După data de 1 ianuarie anul 2017

Inspecții mai blânde privind certificarea navigatorilor

707
Inspecții mai blânde privind certificarea navigatorilor - inspectii-1483369764.jpg

Articole de la același autor

Organizația Paris Memorandum a anunțat că, începând cu data de 1 ianuarie 2017, au intrat în vigoare noile cerințe ale amendamentului de la Manila al Convenției internaționale privind standardele de instruire, certificare și efectuare a serviciului de cart pentru navigatori - STCW. Potrivit acesteia navigatorii vor avea nevoie de noi certificate, dobândite în urma unor cursuri de specialitate.

Având în vedere faptul că o mare parte dintre navigatorii de pe piața shipping-ului internațional nu au avut timpul necesar pentru a se conforma noilor prevederi, în conformitate cu recomandarea Organiza-ției Maritime Internaționale (MSC.1 / Circ.1560), Paris Memorandum a fost de acord cu o abordare armonizată a acestor reglementări.

Astfel, în cazurile în care documentele unui navigator respectă cerințele care erau în vigoare imediat înainte de 1 ianuarie 2017, dar nu sunt conforme prevederile amendamentului de la Manila, inspectorii de Port State Control sunt instrucționați să adopte o abordare pragmatică și practică în timpul controalelor pe care le vor efectua până la 1 iulie 2017.

Constatarea unei abateri de la noile prevederi ale STCW nu va avea ca rezultat reținerea navei. Cu toate acestea, deficiența poate fi înregistrată, iar coman-dantul va fi instruit să o remedieze înainte de data de 1 iulie 2017.

La Paris Memorandum au aderat autoritățile maritime din 27 de țări, printre care și Autoritatea Navală Română. Organizația a pus în practică un sistem armonizat de inspecții al căror scop este eliminarea navelor sub standard, cu pavilion străin, care vizitează porturile europene și ale Americii de Nord. Anual sunt realizate peste 18.000 de inspecții la bordul navelor străine, care intră în porturile Paris Memorandum, pentru a se constata dacă acestea respectă standardele internaționale de siguranță, securitate și mediu, iar echipajele au condiții adecvate de viață și muncă. De fiecare dată, când se constată existența unor deficiențe, controlul se soldează cu măsuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Decembrie 2016
Stire din Economie : Alertă pentru navigatori!
Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4805 secunde