Inițiativă europeană privind reciclarea sticlelor din plastic

271
Inițiativă europeană privind reciclarea sticlelor din plastic - initiativaeuropeanaprivindrecicl-1629116735.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a decis să înregistreze inițiativa cetățenească comunitară intitulată „Return the Plastics", al cărei scop este de a pune în aplicare un sistem de garanție-returnare la nivelul UE pentru reciclarea sticlelor din plastic.

Organizatorii inițiativei invită Comisia să prezinte o propunere care să aibă în vedere punerea în aplicare a sistemului la nivelul UE,

încurajarea tuturor statelor membre ale UE să facă în așa fel ca supermarketurile (lanțurile de supermarketuri) care comercializează sticle din plastic să instaleze distribuitoare pentru reciclarea sticlelor din plastic după ce au fost cumpărate și utilizate de către consumator și plata de către întreprinderile producătoare de sticle din plastic a unor taxe pe plastic pentru reciclare și pentru sistemul de garanție-returnare a sticlelor din plastic (în conformitate cu principiul „poluatorul plătește”).

Organizatorii inițiativei au la dispoziție un an pentru a strânge un milion de declarații de susținere din cel puțin 7 state membre. Dacă vor reuși, Comisia ar putea decide fie să dea curs solicitării, fie să o respingă, și va trebui să își argumenteze decizia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7061 secunde