Mai multe ştiri online:

Informații fiscale

Ştire online publicată Luni, 30 Iulie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Termenul limită de depunere a declarației unice este 31 iulie 2018 online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, declarația unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
★ ★ ★
Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România și/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune declarația unică.
★ ★ ★
Firmele mijlocii și mari au avut obligația să se doteze cu casele de marcat cu jurnal electronic până la data de 1 iunie. Pentru firmele mici, termenul este 1 august. Nerespectarea legii va fi sancționată abia de la 1 septembrie, în cazul firmelor mijlocii și mari, iar pentru firmele mici, de la 1 noiembrie 2018.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7291 secunde