Info fiscalitate: înregistrarea în scopuri de TVA

102
Info fiscalitate: înregistrarea în scopuri de TVA - infofiscalitate-1438011724.jpg

Articole de la același autor

A fost pus în dezbatere publică proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru modificarea și completarea OPANAF nr.17/2015 privind stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA.


Pe baza acestor criterii, organele fiscale stabilesc dacă persoana impozabilă justifică intenția și are capacitatea de a desfășura activitate economică, pentru a fi înregistrată în scopuri de TVA. Nu vor fi înregistrate persoanele impozabile care nu înde-plinesc criteriile stabilite prin ordin al ministrului Finanțelor Publice.


Noul proiect de act normativ introduce posibilitatea de a propune respingerea cererii de înregistrare în scopuri de TVA de către compar-timentul de specialitate al ANAF, în ipoteza în care reprezentantul legal al persoanei impozabile nu furnizează corect și complet datele și informațiile solicitate și nu clarifică intenția și capacitatea persoanei impozabile, iar aceasta se află la prima cerere de înregistrare în scopuri de TVA și/sau reprezentantul fiscal nu a fost/nu este subiect al unui raport juridic fiscal, direct sau prin intermediul societăților la care deține calitatea de asociat și/sau administrator. De asemenea, se propune extinderea termenului de emitere a deciziei de aprobare sau respingere a înregistrării în scopuri de TVA, de la o zi lucrătoare, la 3 zile lu-crătoare de la data depunerii documen-tației complete.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6423 secunde