Inflația se menține ridicată în România! Doar Ungaria stă mai rău

150
Inflația se menține ridicată în România! Doar Ungaria stă mai rău - ddd-1582283327.jpg

Articole recomandate

Rata anuală a inflației în zona euro a fost de 1,4% în ianuarie, în creștere comparativ cu 1,3% luna precedentă, și de 1,7% în Uniunea Europeană, de asemenea în urcare față de 1,6% luna anterioară, țările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflației fiind Ungaria și România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și citate de Agerpres.

Comparativ cu situația din decembrie, rata anuală a inflației în ianuarie a scăzut în cinci state membre, a rămas stabilă în alte cinci state și a crescut în 18 de țări membre UE.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în Ungaria (4,7%), România (3,9%), Cehia și Polonia (ambele cu 3,8%), iar cele mai scăzute în Italia (0,4%), Cipru (0,7%), Danemarca și Portugalia (ambele cu 0,8%).

În cazul României, cifra publicată de Eurostat este identică cu cea publicată săptămâna trecută de Institutul Național de Statistică (INS), potrivit căruia rata anuală a inflației a coborât la 3,6% în ianuarie, de la 4% în decembrie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,75%, cele nealimentare cu 2,68% iar prețul serviciilor a înregistrat un avans de 4,01%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5387 secunde