Industria navală din Coreea de Sud înregistrează pierderi uriașe

204

Articole de la același autor

Marile companii constructoare de nave din Coreea de Sud au suferit pierderi financiare masive în cel de-al treilea trimestru al anului 2015. În mare parte acestea au fost generate de o serie de rezilieri de contracte, dar și de întârzierile înregistrate în construcția de instalații off-shore.

Potrivit agenției sud-coreene de știri Yonhap, cele trei mari șantiere navale din țară - Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries și Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering - cumulează o pierdere combinată de 2,1 trilioane de won (1,85 miliarde de dolari) în peri-oada iulie-septembrie 2015.

Inițial, Hyundai Heavy Industries a raportat o pierdere operațională de 678 miliarde de won pentru al treilea trimestru, dar a revizuit-o la o pierdere de 898 miliarde de won, din cauza anulării unei comenzi. Samsung Heavy a raportat o pier-dere operațională de 10 miliarde de won, estimarea anterioară fiind de 85 miliarde de won.

Daewoo Shipbuilding a raportat o pierdere operațională de 1,22 trilioane de won, ca urmare a anulării unor comenzi și creșterii costurilor.

Pierderea din operare combinată a celor trei șantiere navale este estimată la 7,8 trilioane de won pentru anul 2015, fiind pentru

prima dată în istorie când primele trei șantiere navale înregistrează pierderi din exploatare la nivelul unui an. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde