Industria cărnii a suferit pierderi grele în 2020
103
Articole de la același autor
Din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, turismul și industria HoReCa și-au redus drastic activitatea, fapt ce a afectat consumul de alimente și, drept urmare, cererea de carne.
Potrivit Institutului Național de Statistică, în anul 2020, numărul de bovine sacrificate în abatoare a scăzut cu 32,7% față de anul precedent, iar sacrificările de porcine s-au diminuat cu 5,8%. Astfel că producția de carne de bovine a scăzut cu 26,1%, iar cea de porcine, cu 3,2%. Numărul ovinelor și caprinelor sacrificate s-a redus cu 44,5%, iar producția de carne, cu 41,3%. Numărul păsărilor sacrificate a fost mai mic cu doar 3,1%, iar producția de carne de pasăre, cu 4,1%.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 30 Iunie 2021
Vineri, 25 Iunie 2021
Miercuri, 23 Iunie 2021
Luni, 21 Iunie 2021
Luni, 21 Iunie 2021
Marţi, 15 Iunie 2021
Vineri, 11 Iunie 2021
Vineri, 11 Iunie 2021
Vineri, 11 Iunie 2021
Joi, 10 Iunie 2021