Industria cărnii a suferit pierderi grele în 2020

103
Industria cărnii a suferit pierderi grele în 2020 - industriacarniiasuferitpierderig-1625074917.jpg

Articole de la același autor

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, turismul și industria HoReCa și-au redus drastic activitatea, fapt ce a afectat consumul de alimente și, drept urmare, cererea de carne.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în anul 2020, numărul de bovine sacrificate în abatoare a scăzut cu 32,7% față de anul precedent, iar sacrificările de porcine s-au diminuat cu 5,8%. Astfel că producția de carne de bovine a scăzut cu 26,1%, iar cea de porcine, cu 3,2%. Numărul ovinelor și caprinelor sacrificate s-a redus cu 44,5%, iar producția de carne, cu 41,3%. Numărul păsărilor sacrificate a fost mai mic cu doar 3,1%, iar producția de carne de pasăre, cu 4,1%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6237 secunde