Incidente și accidente pe mări și oceane

269
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentesiaccidentepemarisiocea-1609267878.jpg

Articole de la același autor

În dimineața zilei de 26 decembrie 2020, în compartimentul mașinilor de pe portcontainerul „Maersk Elba” a izbucnit un incendiu. Nava plecase din Sri Lanka, prin Canalul Suez și se îndrepta spre, Felixstowe, Marea Britanie. Incendiul s-a produs în momentul în care „Maersk Elba” a ajuns într-o zonă din sudul Portugaliei. Portcontainerul a fost dezactivat și remorcat până în zona de ancoraj de la Sagres, pentru reparații. Nu au fost raportate victime printre membrii echipajului.

O navă rusească s-a scufundat. 17 marinari au dispărut

În zorii zilei de 28 decembrie 2020, nava de pescuit rusească „Onega” s-a scufundat în Marea Barents, într-o zonă situată la vest de Insula Yuzhniy, arhipelagul Novaya Zemlya. Vasul pescuia în condiții meteorologice extreme, care au provocat înghețarea apei aduse de valuri pe punte și au dus la dezastru. Dintre cei 19 membri ai echipajului de la bord, doar doi au fost salvați. Ceilalți 17 marinari au dispărut odată cu nava.

Incendiu pe o navă, la Karachi

În seara zilei de 26 decembrie 2020, la bordul bulk-carrier-ului „Port Star” a izbucnit un incendiu. Nava era acostată în portul Karachi, Pakistan, și se afla sub operațiuni de încărcare. Până în prezent, nu există informații privind tipul încărcăturii și detalii despre incendiu.

O furtună a rupt lanțul ancorei unui cargou

În zorii zilei de 29 decembrie 2020, cargoul de mărfuri generale „Da Feng 6” a fost surprins de o furtună în timp era ancorat în rada interioară a portului Yantai, China, de la Marea Galbenă). Vântul a fost atât de puternic, încât lanțul ancorei s-a rupt. „Da Feng 6” a pornit în derivă și a lovit acostamentul portului. Echipajul a părăsit nava, aceasta urmând să fie repusă în plutire după ce vremea se va îmbunătăți.

Cargou eșuat în Canalul Kiel

Pe data de 27 decembrie 2020, în timp ce tranzita Canalul Kiel, cargoul de mărfuri generale „Damina” a ieșit de pe șenalul navigabil și a eșuat pe terasament. Nava a fost dezeșuată patru ore mai târziu, cu ajutorul remorcherelor și a ajuns la Brunsbuettel, pentru inspecție. Pe 28 decembrie, vasul și-a continuat voiajul. Cargoul plecase din S-Petersburg, Rusia, spre Sevilla, Spania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 27 Decembrie 2020
Stire din Economie : Accidente şi incidente pe mări şi oceane
Duminică, 15 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Duminică, 08 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.6284 secunde