Incidente și accidente pe mări și oceane

164
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari2-1606244119.jpg

Articole de la același autor

Războiul comercial dintre China și Australia crește în intensitate și, pe măsură ce Beijingul mărește presiunea, economia australiană este tot mai afectată, iar industria cărbunelui are cel mai mult de suferit.

Portul chinezesc Jingtang a blocat descărcarea a milioane de tone de cărbune de pe cel puțin 20 de vrachiere. Cincisprezece nave așteptă din luna iunie să fie descărcate, iar restul au fost oprite de cel puțin patru săptămâni.

Beijingul susține că blocajul comercial se datorează scăderii cererii, negând că ar fi interzis, în mod deliberat, importurile australiene.

În prezent, multe nave care erau programate să transporte cărbune australian în China sunt deviate spre India sau Vietnam, în timp ce altele rămân în așteptare în porturile chineze.

Potrivit presei internaționale, China a reacționat la solicitarea Australiei de a se organiza o investigație independentă privind originea pandemiei Covid-19.

x x x

Pe data de 23 noiembrie 2020, la bordul bulk carrier-ului „Ultra Wollongong” s-a produs un incendiu. Vasul era acostat în portul Liverpool, Marea Britanie. Până la această oră nu se cunosc detalii privind pagubele provocate de incendiu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 15 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Duminică, 11 Octombrie 2020
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.3159 secunde