Incidente și accidente pe mări și oceane

183
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1603112455.jpg

Articole de la același autor

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut în dimineața zilei de 13 octombrie 2020, în Canalul Kiel, în zona Kudensee, lângă Brunsbuettel. În timp ce tranzita această cale de navigație, portcontainerul „Elbsky”ELBSKY a lovit câțiva delfini. Unul dintre ei a fost omorât, iar alți doi, răniți. Nava a suferit zgârieturi lungi de 25 de metri deasupra liniei de plutire.

v v v

Tancul de gaze naturale lichefiate „Methane Princess” a fost atacat de pirați, pe data 17 octombrie 2020, în jurul orei 5:45, în Golful Guineea. În momentul atacului, nava era acostată la terminalul LNG Punta Europa, Malabo, din Insula Bioko, Guineea Ecuatorială. Potrivit primelor informații au fost răpiți un membru al echipajului și un lucrător din terminal.

v v v

În după-amiaza zilei de 15 octombrie 2020, nava de cercetare „Geo Searcher” s-a scufundat în Atlanticul de Sud, la distanță de o milă de coasta de nord a Insulei Gogh, după ce a lovit recifele subacvatice și a început să ia apă. Cei 62 de membrii ai echipajului au abandonat vasul, refugiindu-se pe insula de formațiune vulcanică, care este nelocuită. Autoritățile sud-africane au trimis, pe 16 octombrie, nava de cercetare polară „SA Agulhas II” și două elicoptere să-i preia. Printre cei 62 de membri ai echipajului refugiat pe insulă sunt: sud-africani, portughezi, britanici, ghanezi, indonezieni, namibieni și tristani.

v v v

„Shunan 66” – o navă pentru transportul nisipului - a emis semnalul de primejdie în timp ce tranzita Strâmtoarea Hainan, din China de Sud. Vasul a raportat pericolul iminent de răsturnare și a solicitat asistență. A fost declanșată acțiunea de căutare și salvare. Patru membrii ai navei care reușiseră să urce într-o barcă de salvare au fost preluați de navele venite în ajutor. Din apele mării au fost pescuite trupurile a doi marinari, iar alți patru sunt dați dispăruți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4704 secunde