Incidente și accidente pe mări și oceane

344
Incidente și accidente pe mări și oceane - incientepemari-1578866910.jpg

Articole de la același autor

Tancul de produse petroliere rusesc "Glard-2" a intrat în coliziune cu pescadorul turcesc "Dursun Ali Coskun", pe data de 10 ianuarie 2020, în timp ce se apropia de zona de ancoraj de la nord de Kilyos, Istanbul, din Marea Neagră. Petrolierul plecase de la Rostov, Rusia, și urma să ajungă la Izmir, Turcia. În urma impactului, nava de pescuit s-a scufundat. Dintre cei șase membri ai echipajului pescadorului, trei au fost salvați, iar trei au dispărut în apele mării.
x x x


Pe data de 10 ianuarie 2020, tancul petrolier "MT Express 88" a fost surprins de furtună și a eșuat pe coasta de nord a Insulei Bawean, Indonezia, din Marea Java. Nava plecase din Jakarta în urmă cu aproximativ o săptămână și a ancorat în dreptul districtului Tanjungori, pentru a se adăposti de furtună. Vântul și-a schimbat direcția, ancora a greblat fundul mării și, în final, vasul a ajuns pe reciful din zona costieră. Cei 11 membri ai echipajului au abandonat tancul petrolier și au fost salvați de pescarii locali.


x x x
În jurul terminalului de containere Kwai Chung din portul Hong Kong s-a produs mare agitație în dimineața zilei de 10 ianuarie 2020. "OOCL Hamburg", o navă portcontainer, a fost înconjurată de ambarcațiuni ale poliției pentru apă și, totodată, au fost luate măsuri stricte de securitate în port. Ulterior s-a constatat că e vorba de o alarmă falsă, declanșată prin apăsarea accidentală a butonului SSAS (Ship Security Alarm System) de la bordul navei. Vasul a fost sub controlul forțelor de securitate timp de aproximativ trei ore. După inspecție și confirmarea semnalului fals, a fost oprită urgența de securitate.
Butonul SSAS este activat de echipaj în cazul în care securitatea navei este amenințată de teroriști.
x x x
Cargoul de mărfuri generale "Norbjorn" nu a reușit să ajungă în Insula Spitsbergen, din Arhipelagul Svalbard, Norvegia, din cauza ghețurilor, fiind nevoit să fie asistat de nava Gărzii de Coastă, cu clasă de gheață "NOCGV Svalbard". Pe data de 9 ianuarie 2020, vasul a ajuns în apele libere de ghețuri, reușind să acosteze în portul Longyearbyen în seara aceleași zile. "Niciodată din 2009 nu a fost atâta gheață în apele Svalbard", susțin localnicii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Luni, 06 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.5591 secunde