Incidente și accidente pe mări și oceane

169
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1567449826.jpg

Articole de la același autor

Trei membri ai echipajului de pe nava amfibie de asalt ciliană "LSDH 91 Sargento Aldea" au fost răniți în urma exploziei și incendiului produs la bord. Incidentul s-a petrecut în dimineața de 29 august 2019, în afara bazei navale Talcahuano, din Concepción, Chile. Potrivit declarației oficiale, cei trei marinari efectuau lucrări de întreținere a instalației de oxigen a unității medicale de pe navă. Ei au suferit arsuri și au fost transferați la baza navală Talcahuano cu elicopterul. Comandantul marinei a declarat că nava nu a fost avariată și își continuă activitatea.
"LSDH 91 Sargento Aldea" are o capacitate de 12.000 tdw și a fost construită în 1990. Este dotată cu rachete, tunuri și elicoptere. 
x   x   x
Nava ro-ro ferry-boat "Mika Mari VIII", sub pavilion Filipine, s-a răsturnat în timpul operațiunii de descărcare. Accidentul s-a petrecut în după-amiaza de 31 august 2019, la rampa de descărcare din  Insula Camotes, Filipine. Un camionul a alunecat pe puntea de marfă a vasului, provocând înclinarea și răsturnarea acesteia. La bord se aflau 11 vehicule, 149 de pasageri și un echipaj de 18 persoane. Toți oamenii sunt în siguranță, cinci dintre ei fiind răniți. Patru vehicule au căzut peste bord. 
x   x   x
Bulk-carrier-ul "Golden Savannah" a ajuns în portul Taean, din Coreea de Sud, de la Marea Galbenă, pe data de 25 august 2019, având la bord aproximativ 120.000 de tone de cărbune destinat centralelor electrice. Nava venise din Columbia prin Singapore. În urma informațiilor primite de la Garda de Coastă a SUA, ofițerii vamali sud-coreeni au controlat vasul și au găsit patru pungi cu 100 kilograme de cocaină. Întregul echipajul filipinez este cercetat, nava fiind reținută în port. 
x   x   x
Un incendiu a izbucnit în sala mașinilor de pe ferry-boat-ul "Lite Ferry 16", în dimineața de 28 august 2019. Focul s-a răspândit rapid, cuprinzând întreaga navă. "Lite Ferry 16" se apropia de portul Palauan din Filipine și avea 137 de pasageri la bord. Potrivit Gărzii de Coastă din Filipine, 112 pasageri au fost salvați, 24 fiind dați dispăruți. 
x   x   x
Un tanc de produse petroliere a intrat în coliziune cu o navă de pescuit în dimineața de 26 august 2019, în Strâmtoarea Taiwan. Pescadorul a fost grav avariat, dar a rămas în plutire. Tancul petrolier s-a ales cu zgârieturi și a fost direcționat către cel mai apropiat port pentru investigații.
x   x   x
Ferry-boat-ul "Austrheim", având la bord mai mult de 200 de pasageri, s-a scufundat în noaptea de 25 - 26 august 2019, în Golful Guineea. Nava plecase din Calabar, Nigeria, spre Camerun. Doar 108 persoane au fost salvate, 3 au fost găsite moarte, restul fiind date dispărute.
x   x   x
Toate contactele cu bulk-carrier-ul "Nur Allya" s-au pierdut încă din data de 20 august 2019, în momentul în care vasul se deplasa în Marea Banda, în dreptul Indoneziei. La bord se afla un echipaj de 25 de oameni și o încărcătură de minereu de nichel. Nava nu a lansat vreun semnal de primejdie. Pe data de 25 august a fost declanșată operațiunea de căutare a navei, dar fără niciun rezultat. Se bănuiește că bulk-carrier-ul s-a scufundat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Septembrie 2019
Stire din Economie : S-a scumpit forța de muncă
Marţi, 03 Septembrie 2019
Stire din Economie : Euro a câștigat 0,09% în lupta cu leul
Marţi, 03 Septembrie 2019
Stire din Economie : Industria turismului este pe val
Pagina a fost generata in 1.3989 secunde