Incidente și accidente pe mări și oceane

233

Articole de la același autor

Un pescador având șapte marinari la bord a fost lovit de o navă comercială, pe data de 23 februarie 2019, în Marea Chinei de Est, la aproximativ 80 mile marine Ningbo. Vasul pescăresc s-a scufundat. Doi dintre membrii echipajului au fost salvați, iar ceilalți cinci au dispărut în apele mării. Nava vinovată de producerea accidentului nu a fost identificată. Se bănuiește că ar fi bulk carrier-ul "Dong Fang Sheng", care trecea prin zonă. Vasul a fost obligat să își întrerupă voiajul pentru investigații.

x x x

Doi marinari de pe nava de pescuit taiwaneză "Wen Peng", aflată în Oceanul Indian, au fost omorâți într-un atac cu cuțitul. Ucigașul este un ofițer care voia să își "disciplineze" subalternii. La sfârșitul zilei de 21 februarie 2019, criminalul era încă în libertate, la bordul navei. Alți 20 de membri ai echipajului, inclusiv comandantul și șeful mecanic, au sărit în apă, fugind din calea ofițerului violent. 14 dintre ei au fost recuperați de navele de pescuit și comerciale din apropiere. În schimb, șase marinari au dispărut în apele mării.

x x x

Nava suport pentru ferme eoliene "World Bora" a intrat în coliziune cu cargoul "Raba", în Marea Baltică, travers de insula Rugen, Germania. După coliziune, ambele nave s-au îndreptat spre Sassnitz Rugen, pentru inspecție și investigație. Cele 15 persoane aflate la bordul navei "World Bora" au fost rănite, dar numai două au fost transportate la spital.

x x x

Un incendiu a izbucnit la bordul ferry-boat-ului "Panorama Nusantara", aflat în șantierul de reparații Semarang, din Insula Java, Indonezia. În acel moment nu se afla nimeni la bord, lucrătorii fiind în pauza de prânz. Focul a fost stins de echipele de pompieri. Nu se cunosc pagubele provocate de incendiu.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Eemis Carrier" a eșuat în seara zilei de 21 februarie 2019, la sud de Spodsbjerg, Danemarca, în Marea Belt. Plecase din Frederiksvaerk, Danemarca, și urma să ajungă în portul Liepaja, Letonia. Nava a reușit să revină în plutire prin mijloace proprii. Nu s-au raportat avari și scurgeri de hidrocarburi în apele mării. După incident, cargoul a fost obligat să ancoreze pentru cercetări. Potrivit echipei de control, comandantul rus era intoxicat. Drept urmare, nava a fost obligată să acosteze, pentru a se cerceta natura intoxicației și, probabil, înlocuirea comandantului.

x x x

Nava de croazieră "MSC Orchestra" a intrat în coliziune cu sora sa, "MSC Poesia". Incidentul s-a petrecut la Buenos Aires, Argentina, în data de 20 februarie 2019. "MSC Orchestra" executa manevra de ieșire din port, iar "MSC Poesia" era acostată. În urma impactului, ambele nave au suferit avarii minore. După o investigație care a durat câteva ore, "MSC Orchestra" a primit permisiunea să plece în voiaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4082 secunde