Incidente și accidente pe mări și oceane

404
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidente-1542553615.jpg

Articole de la același autor

Două nave costiere turcești, legate una de alta și care erau ancorate, au fost împinse de vântul puternic. Târând ancorele, acestea au intrat în derivă și au eșuat pe coastă la Yalova, Turcia, la Marea Marmara. Incidentul s-a petrecut pe data de 17 noiembrie 2018. Navele erau ancorate la Yalova, pentru dezmembrare.

★ ★ ★

Pe data de 17 noiembrie 2018, un incendiu a izbucnit în suprastructura tancului de produse petroliere "Grete Theresa". Nava era acostată la Noumea, Noua Caledonie, în Pacificul de Sud. Pompierii orașului au reușit să stingă focul în aproximativ șapte ore. Nimeni nu a fost rănit și nu s-a raportat vreo scurgere de hidrocarburi în apă. Nava era abandonată la Noumea de vreo zece ani.

★ ★ ★

Pe data de 15 noiembrie 2018, cargoul de mărfuri generale "Koravi", încărcat cu 1.900 tone de oțel, fiind în plină viteză, a eșuat lângă farul Dukato, de pe insula Lefkada, situată în sud-estul Greciei. Cei opt membri ai echipajului au abandonat nava. Cargoul plecase din Volos, Grecia, spre Albania. În aceeași zi, vasul a fost repus în plutire și remorcat până la zona de ancoraj de la Vasiliki.

★ ★ ★

Cargoul olandez "Eems Cobalt" și cargoul turcesc "Paksoy 1" au intrat în coliziune pe data de 15 noiembrie 2018, într-o zonă situată la nord-vest de insula Borkum, Germania, în Marea Nordului. În urma impactului, navele au rămas agățate una de cealaltă, până a doua zi, când au fost separate. Cel puțin șase nave SAR, remorchere și ambarcațiuni anti-poluare au fost în asistență la incident. Nu au fost raportați răniți și nici vreo poluare.

★ ★ ★

Un accident tragic s-a produs la bordul navei portcontainer "Francop", acostată în Dublin, Irlanda, în dimineața de 14 noiembrie 2018. Un membru al echipajului a decedat în timpul operațiunilor de încărcare. Potrivit unor informații, în timp ce un container era deplasat la bord, marinarul a căzut și a fost strivit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5478 secunde