Incidente și accidente pe mări și oceane

292
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1541780063.jpg

Articole de la același autor

Tancul pentru transportul gazelor naturale lichefiate (LNG) "River Niger" a fost atacat de pirați în zona de coastă a Nigeriei, în dimineața de 6 noiembrie 2018. Atacatorii au deschis focul împotriva navei, dar aceasta a reușit să scape de urmăritori, mărind viteza și executând manevre de evitare. Tancul LNG a ajuns în portul de destinație Bonny, pe care l-a părăsit pe 7 noiembrie, îndreptându-se spre China.

x x x

Tancul petrolier grecesc "Sola TS" a intrat în coliziune cu fregata norvegiană "Hnoms Helge Ingstad", în dimineața de 8 noiembrie 2018, în Marea Nordului, într-o zonă situată la nord de Bergen, Norvegia. Cu puțin timp înainte de coliziune, tancul petrolier încărcase marfă și tocmai părăsea terminalul Sture. Potrivit mass-media din Norvegia, fregata a suferit avarii grave, luând apă și fiind în pericol de scufundare. Cei 137 de membri ai echipajului au fost evacuați, 7 fiind ușor răniți. Nava comercială nu a suferit avarii grave.

Fregata norvegiană are un deplasament de 5.290 tdw, a fost construită în 2009, și este dotată cu rachete, torpile, arme și elicopter.

Ea a fost remorcată până în ape puțin adânci, pentru a evita scufundarea, pătrunderea apei fiind incontrolabilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4018 secunde