Incidente și accidente pe mări și oceane

208
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1536504408.jpg

Articole de la același autor

Remorcherul portuar "Squall" s-a scufundat pe data de 8 septembrie 2018, în Strâmtoarea Kerch, la aproximativ 2 mile marine sud de podul Kerch. Incidentul s-a produs pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile. Cel mai probabil, din cauza unei defecțiuni la cârmă, nava nu s-a mai putut opune valurilor și a fost inundată. Cei șapte membri ai echipajului au reușit să se urce pe o plută, de unde au fost salvați de o navă comercială.

x x x

O macara plutitoare, ancorată în apropierea podului de peste Strâmtoarea Kerch, a fost surprinsă de furtună pe data de 8 septembrie 2018. Ancorele au grapat fundul mării, iar macaraua s-a deplasat și s-a lovit de pod, deteriorându-l. Traficul auto de pe pod a fost restricționat. În cele din urmă, macaraua plutitoare a fost remorcată și a ancorat la distanță de pod.

x x x

Tancul de produse petroliere "Eastern Glory", încărcat cu motorină a fost interceptat și capturat de forțele indoneziene în apele Insulei Batam, din Strâmtoarea Singapore. Nava este suspectă de contrabandă cu produse petroliere.

x x x

Un incendiu s-a produs la bordul ferry-boat-ului "LCT Lite Ferry 28", în timp ce se apropia de Taloot Wharf, Argao, situat la sud-est de Cebu. Toți pasagerii și o parte dintre marinari au fost evacuați. Restul echipajului a rămas la bord să stingă incendiul.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Star Liberty" a eșuat în afara portului San Jose de Buenavista, Insula Panay, din Filipine. Vasul venise din Cebu și era încărcat cu ciment și materiale de construcție. Cei 22 de membri ai echipajului au abandonat nava și sunt în siguranță.

x x x

Bulk carrier-ul "Glad Mark" a eșuat la Rio de la Plata, după ce a ieșit de pe ruta de navigație. Nava plecase din SUA spre Recalada (San Nicolas) Argentina.

x x x

Cargoul de mărfuri generale turcesc "Arlanbey" a eșuat pe coasta Kanatadika, în nordul Insulei Evia, Grecia, în timp ce se îndrepta spre Istanbul. Incidentul s-a produs în urma unei erori de navigație, ale cărei cauze nu au fost făcute publice.

x x x

Tancul de produse petroliere "Houn Maru" încărcat cu kerosen se afla în ancoră, la sud de podul de legătură cu Aeroportul Osaka, când a fost lovit de taifunul Jebi. Nava a fost târâtă de valuri și de vânt și a lovit podul. Atât podul, cât și tancul de produse petroliere au fost grav afectate.

x x x

Nava pentru transportul animale vii "Britta K", încărcată cu 810 bovine și 263, a intrat în black-out în Marea Baleare, în timp ce se deplasa de la Sete, Franța, spre Beirut, Liban. Vasul a fost nevoit să solicite asistența și a fost remorcat până în zona de ancoraj Ajaccio, din Corsica.

x x x

În timp ce părăsea portul Savona, Italia, vasul de croazieră "Costa Diadema" a provocat ruperea parâmelor de acostare ale bulk carrier-ului "Guardianship". Acesta din urmă a lovit cheul, provocând avarii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3479 secunde