Incidente și accidente pe mări și oceane

267
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1533908203.jpg

Articole recomandate

Nava very large crude carrier "Front Hakata" a raportat un incendiu în sala mașinilor, pe data de 5 august, în timp ce se afla la vest de Tateyama, Japonia. Vasul era încărcat cu țiței adus din Arabia Saudită și aștepta să intre în dana portului Chiba, la descărcare. Focul a fost stins, timp în care nava a fost mutată mai departe de uscat, avânt trei remorchere în asistență. Niciunul dintre cei 25 de membri ai echipajului, toți indieni, nu a fost rănit. Nu au fost raportate scurgeri de hidrocarburi în mare și nu a existat niciun risc de extindere a focului la tancurile de marfă.

x x x

Cargoul de mărfuri generale bulgăresc "Phoenix" a intrat în black-out și a început să se deplaseze în derivă în Marea Egee, la est de insula Andros, Grecia. Vasul plecase din portul Nikolayev, Ucraina, și urma să ajungă la Amsterdam, Olanda. Nava a solicitat asistența și a fost remorcată până în portul Pireu.

x x x

Ferry-boat-ul "Satya Kencana IX", cu 250 de pasageri la bord, a luat foc în dimineața zilei de 4 august. Incidentul a avut loc la 55 de kilometri sud-vest de Capul Kalimantan, în timp ce nava se îndrepta dinspre Surabaya spre Banjarmasin, Kalimantan, Indonezia. A fost declanșată operațiunea de salvare.

x x x

Nava portcontainer "Cap San Tainaro" (cu capacitatea de 10.000 TEU) a fost interceptată de Marina Militară columbiană în zona de coastă a Cartagenei. Vasul era în drum spre Caucedo, Republica Dominicană. Echipa anti-drog a urcat pe navă, a verificat containerele și a găsit, într-un container încărcat cu vin, 1.144 pachete cu cocaină pură. Greutatea totală a drogurilor descoperite este de 1.144 kilograme. 15 persoane, despre care se presupune că au legătură cu traficul de droguri, au fost arestate, printre acestea fiind și câțiva membri ai echipajului. Cocaina urma să ajungă în portul Anvers, Belgia.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "BBC Lagos" a eșuat la sud de Helsinborg, Suedia, pe un banc de nisip. Nava se deplasa de la Klaipeda, Lituania, spre Las Palmas, Spania. Potrivit oficialilor suedezi, nava a eșuat din cauza comandantului rus, care era beat. Acesta a fost reținut.

x x x

Ferry-boat-ul "Liputan XII" care leagă Ketapang Java și Gilimanuk Bali, Indonezia, a eșuat din cauza vântului puternic, în timp ce se apropia de Gilimanuk. Pasagerii au fost evacuați din timp și nu au existat victime.

x x x

La bordul navei ro-ro "Volcan de Teneguia" s-a produs un incendiu în sala mașinilor. Vasul se afla la 85 mile marine nord de Gran Canaria și se deplasa de la Cadiz spre Tenerife. În ajutorul său a fost trimis remorcherul SAR "Miguel de Cervantes", care l-a luat la remorcă. În timp ce navele se apropiau de Las Palmas, focul a fost stins, echipajul și pasagerii rămânând la bord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Economie : Un șir de catastrofe navale
Pagina a fost generata in 0.5617 secunde