Incidente și accidente pe mări și oceane

298
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1532616909.jpg

Articole de la același autor

Trei muncitori portuari au murit și unul a fost spitalizat după ce au inhalat gazul toxic din magaziile bulk carrier-ului "Sepetiba Bay", acostat în portul Portocel, din Brazilia. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 24 iulie 2018, în timp ce de pe navă se descărca cherestea, care fusese tratată cu gaz, pentru protecție, a afirmat conducerea sindicatului local.


Un muncitor a coborât în magazia navei și și-a pierdut cunoștința, alți trei au încercat să-l ajute, dar au fost și ei gazați. Unul dintre ei a reușit să iasă pe punte, fiind grav intoxicat și a fost spitalizat.


★ ★ ★


Un incendiu s-a produs în noaptea de 22 iulie 2018, la bordul navei de sprijin logistic "LSS Vulcano", aparținând Marinei Militare a Italiei. Nava se afla în construcție, în Șantierul Naval Fincantieri din La Spezia, Italia, urmând a fi livrată anul viitor, potrivit informațiilor apărute în presa din shipping-ul internațional. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate motopompe și remorchere cu tunuri de apă. Suprastructurile și secțiunile de mijloc ale navei au fost afectate de incendiu. "LSS Vulcano" are un deplasament de 2.700 tdw, dezvoltă o viteză de 20 noduri, este dotată cu două elicoptere și costă 346 milioane de euro.


★ ★ ★


Nava pentru transportul autovehiculelor "Makassar Highway" a eșuat în Marea Baltică, la nord de Vastervik, pe 23 iulie 2018, în timp ce se îndrepta spre portul Sodertalje, din Suedia. Vasul era încărcat cu 1.235 de mașini.


★ ★ ★


Potrivit informațiilor apărute în presa de specialitate, din shipping-ul internațional, cargoul de mărfuri generale olandez "Zuidvliet" a fost reținut de Garda de Coastă a Federației Ruse, în Marea Azov, pe 24 iulie 2018. Nava plecase din portul Constanța spre portul ucrainean Mariupol. I s-a permis să își reia călătoria după două ore. Înainte de acest incident, îi fusese refuzat tranzitul prin Strâmtoarea Kerch, fiind nevoită să aștepte permisiunea timp de aproximativ 24 de ore.


Potrivit informațiilor care circulă în shipping-ul internațional, în ultimele luni, Rusia a declanșat o adevărată blocadă a porturilor ucrainene din Marea Azov, hărțuind navele cu mărfuri care se îndreaptă spre aceste porturi.


★ ★ ★


Două nave de pescuit coreene s-au ciocnit în dimineața de 26 iulie, la 270 mile marine sud-est de Hokkaido, Japonia. Nava "101 Kumyang" s-a scufundat. Dintre cei 38 de membri ai echipajului (7 coreeni, 18 indonezieni, 7 vietnamezi și 6 filipinezi) au fost salvați 35, iar trei marinari au fost declarați dispăruți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5644 secunde