Incidente și accidente pe mări și oceane

226
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1526828479.jpg

Articole de la același autor

Nava de pasageri "Bukit Raya", cu aproximativ 250 de pasageri la bord, a eșuat pe un recif sau o stâncă, în Strâmtoarea Lapma, în Marea Chinei de Sud. Incidentul a avut loc pe data de 18 mai 2018, în timp ce vasul se afla în drum spre portul Pontianak, din vestul Kalimantanului. Toți pasagerii au fost evacuați. Nava a suferit o spărtură și a început să ia apă.
★ ★ ★
La bordul cargoului de mărfuri generale "Chuang Sheng HAI" a avut loc o explozie, în după-amiaza zilei de 16 mai 2018. Nava se afla într-o zonă situată la vest de Dangazhen, Arhipelagul Wanshan. Unul dintre cei 12 membri ai echipajului a fost ucis de explozie, iar ceilalți au fost salvați de navele din apropiere. Explozia a avut loc în sala mașinilor, iar focul s-a răspândit în jurul suprastructurii. Nava era încărcată cu ciment în vrac. În dimineața zilei de 17 mai, focul a fost pus control și o echipă de intervenție, de cinci persoane a urcat pe navă. Atunci s-a produs o a doua explozie, de această dată fiind vorba de un rezervor de gaze. 
★ ★ ★
Ferry-boat-ul botul "Labitra Adinda", care leagă portul Gilimanuk, din Insula Bali, de Ketapang, Java, a luat foc în după-amiaza de 17 mai 2018, în timp ce traversa Stâmtoarea Bail. La bord se aflau un echipaj de 15 oameni, 25 de pasageri și 13 vehicule. Puntea superioară a fost înghițită de flăcări. Unii călători s-au panicat, dar, din fericire, au fost evacuați împreună cu membrii echipajului. Nu au fost raportate victime, dar unii pasageri au fost spitalizați. Focul a fost stins de un remorcher. 
★ ★ ★
Cargoul de mărfuri generale "Hong Peng" s-a scufundat în apele provinciei Fujian din estul Chinei, în Strâmtoarea Taiwan, în dimineața de 16 mai 2018. A fost lansată operațiunea de căutare și de salvare pe mare. Cinci marinari au fost salvați, iar șase au fost declarați dispăruți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4622 secunde