€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

Incidente și accidente pe mări și oceane

Ştire online publicată Vineri, 13 Aprilie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Bulk-carrier-ul „Dino” a fost atacat de pirați, în dimineața zilei de 7 aprilie 2018, în timp ce se afla la 40 de mile marine sud - sud - est de Brass, Nigeria. Patru pirați înarmați, aflați într-o ambarcațiune de mare viteză, au reușit să abordeze nava și să urce pe ea. Echipajul a activat sistemul de alarmă și s-a ascuns într-o încăpere securizată. Marina Nigeriană a trimis o navă de patrulare, dar pirații au reușit să fugă, luând cu ei bani și unele bunuri. O serie de echipamente și cabine au fost afectate de incendiu. Marina a escortat vasul până în Port Harcourt, echipajul fiind în siguranță. 


★ ★ ★


Nava ro-ro rusească „Ural”, aflată sub operarea unei companii turcești din Mersin, a fost arestată la Sfax, Tunisia, pe 15 februarie 2018. Vasul a fost eliberat abia pe 6 aprilie, fără încărcătura constând în echipament militar, care a fost capturată de autoritățile tunisiene. 


Potrivit unor rapoarte, era vorba de o încărcătură complexă, constând în ceea ce era necesar pentru înființarea unei tabere militare, inclusiv vehiculele blindate și armament. „Ural” a navigat din Novorossiysk spre destinația Douala, Camerun, dar Rusia a negat vehement prezența armelor la bord. La fel de vehemenți au fost tunisienii, care i-au contrazis pe ruși. Costul mărfurilor confiscate este de aproximativ 4,15 milioane de dolari.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2895 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2816 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Cultură-Educație
ieri, ora 19:51 Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1187 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9671 secunde