Incidente și accidente pe mări și oceane

264
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1523285690.jpg

Articole de la același autor

Nava portcontainer "Hong Yang" a intrat în coliziune cu ferry-boat-ul "Jian Feng Ling" în Strâmtoarea Hainan, pe data de 5 aprilie 2018. Portcontainerul a lovit tribordul ferry-boat-ului, provocându-i avarii grave. Bordajul a fost îndoit și spart, plutele de salvare au fost deteriorate sau rupte, unele camioane și mașini pe puntea de marfă au fost deteriorate și distruse. Mai mulți pasageri au fost ușor răniți. 
★ ★ ★
Bulk-carrier-ul "Vitaspirit" a suferit o avarie la cârmă în timp ce tranzita Strâmtoarea Bosfor, pe data de 7 aprilie 2018, mergând spre Sud. Nava plecase din zona de ancoraj a Strâmtorii Kerch și se îndrepta spre Egipt. În urma pierderii controlului asupra direcției, nava a eșuat pe dig și a lovit o clădire istorică de pe mal, amplasată în zona Anadolu Hisarı, provocându-i avarii serioase. Ulterior, nava a fost repusă în plutire, asistată de câteva remorchere și ambarcațiuni SAR.
★ ★ ★
Cargoul de mărfuri generale "Crystal Bay" a eșuat pe coasta de nord-vest a Insulei Luzon, Filipine, din Marea Chinei de Sud, în dimineața zilei de 7 aprilie 2018. Vasul plecase din portul Klang, Malaezia, spre Niigata, Japonia. Cargoul a încercat să se adăpostească de furtună și a fost împins spre coastă. 
★ ★ ★
Centrul de Căutare și Salvare pe Mare Zhoushan (China) a primit un semnal de primejdie pe data de 6 aprilie, de la cargoul de mărfuri generale "Da Pu Jiang", care se scufunda în apele nordice ale Zhoushan, la sud de Shanghai. Nava s-a răsturnat în timp ce echipajul format din 13 marinari a reușit să urce pe plutele de salvare. 12 dintre ei au fost salvați, dar unul a murit. "Da Pu Jiang" avea capacitatea de 6.335 tdw și era înmatriculată sub pavilion China. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0015 secunde