Incidente și accidente pe mări și oceane

339
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1521388438.jpg

Articole de la același autor

Compania Maersk Line a raportat încă un incendiu la bordul uneia dintre navele sale portcontainer. Incidentul a avut loc pe data de 16 martie 2018, pe nava "Maersk Kensington", care plecase din Salalah, Oman, spre Suez. Din fericire, nu a fost vorba de un incendiu major.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Sormovskiy -118" a eșuat pe fluviul Don, pe data de 15 martie 2018. Nava se deplasa în aval, cu pilot la bord, fiind încărcată cu aproximativ 3.000 de tone de grâu. Incidentul a avut loc din cauza unei erori de navigație. Traficul din zonă a fost închis. Cargoul a fost repus în plutire după cinci ore și dus într-o zonă de ancoraj.

x x x

Remorcher de aprovizionare off-shore "Leigh River" s-a scufundat la aproximativ 60 mile marine nord-est de Veracruz, Mexic, în Golful Mexic. Incidentul a avut loc pe data de 13 martie 2018, pe timp nefavorabil, din cauza infiltrării apei. Cei opt membri ai echipajului au fost salvați de bulk-carrier-ul "Sredna Goro", aparținând companiei Navibulgar.

x x x

Pe data de 13 martie 2018, într-unul din tancurile de marfă ale tancului de produse petroliere "Dongfang Glory" s-a produs o explozie urmată de incendiu. Nava se afla în timpul lucrărilor de reparații de întreținere, în zona de ancoraj Belawai, situată în nord-vestul Kalimantanului, Malaezia. Doi muncitori care efectuau reparațiile și căpitanul navei au fost răniți. Nava era în balast. Lucrările de reparații se executau în apropierea tancului de marfă în care a avut loc explozia. Se presupune că acesta nu a fost degazat corespunzător înainte de începerea lucrărilor. Incendiul a fost stins de echipaj.

x x x

Pe data de 12 martie 2018, în timp ce se afla în Golful Cadiz, la 130 mile marine de Huelva, tancul de produse petroliere "Ibis Pacific" a cerut asistență medicală, întrucât căpitanul prezenta simptomele unui atac de cord. A fost contactat Centrul de Căutare și Salvare pe Mare din Spania. Căpitanul a fost preluat de un elicopter în noaptea de 12 spre 13 martie și dus la spital, în Huelva, iar nava și-a continuat călătoria.

x x x

Docul plutitor PD-32 s-a scufundat la dana Rimsko, din Șantierul de Reparații Navale Dalzavod, din Vladivostok. Pe doc se afla remorcherul "Kapitan Loshkarevich". Nu au fost raportate scurgeri de hidrocarburi în apă.

x x x

Pe data de 12 martie 2018, nava "AD-16-05", destinată transportului trupelor militare indoneziene, s-a scufundat în Marea Java, la nord de Jakarta, La bord se aflau 65 de soldați. Aceștia au fost salvați de nava soră "AD-04- 15", care urma același drum. Accidentul a avut loc în urma defectării motorului. Din cauza valurilor înalte, nava a început să ia apă și s-a scufundat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Februarie 2018
Stire din Economie : Industria shipping-ului, pe scurt
Vineri, 02 Martie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 0.4896 secunde