Incidente și accidente pe mări și oceane

209
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1519925569.jpg

Articole de la același autor

Biroul Maritim Internațional (IBM) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de atacuri împotriva navelor comerciale din Golful Guineei, de la începutul anului 2018. Cele 17 incidente raportate în ultimele opt săptămâni, afirmă IBM, marchează o escaladare clară față de anul 2017, când au fost raportate, în total, 36 de incidente de piraterie.
★ ★ ★
Cei 15 membri ai echipajului tancului de petrol și produse chimice "Qaaswa", înmatriculat sub pavilionul Emiratelor Arabe Unite, au ajuns în siguranță, acasă, cu mare parte din salarii achitate, grație ajutorului primit de la Federația Internațională a Transportatorilor (ITF). Nava a fost abandonată și a stat în ancoră la Sfax, Tunisia, începând cu luna mai a anului 2017. 
★ ★ ★
Un navigator de la bordul navei pentru transportul cimentului "Cementos Cantabrico" a fost ucis în noaptea de 26 februarie 2018, în timpul operațiunilor de acostare în portul Gijon, din Spania. Marinarul, în vârstă de 55 de ani, participa la operațiunea de legare la cheu. O rolă prin care trecea o parâmă, care era strânsă cu un troliu, a cedat și l-a lovit pe marinar în față. Paramedicii au încercat să-l salveze pe bietul om, dar a murit după o jumătate de oră. 
★ ★ ★
Tancul de produse petroliere "St. Marceille" a fost atacat de un grup de cinci pirați înarmați în zorii zilei de 27 februarie 2018, în zona de ancoraj Cotonou, din Benin, în Golful Guineei. Doi gardieni din Benin, care asigurau paza navei, au fost împușcați și răniți. Pirații au scotocit vasul și, întrucât nu avea marfă, fiind în balast, l-au părăsit. Echipajul se află în siguranță. Nava are armator francez, operator 
belgian și pavilion Luxemburg.
★ ★ ★
Portcontainerul german "Music" a lovit cheul în timpul manevrei de acostare în portul Kronshtadt, din St. Petersburg, Rusia. Vasul a suferit avarii. A fost efectuată o inspecție subacvatică, pentru evaluarea lor. În aceeași zi, portcontainerul a părăsit portul Kronshtadt, îndreptându-se spre Klaipeda. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Februarie 2018
Stire din Economie : Industria shipping-ului, pe scurt
Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Vineri, 02 Martie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 2.2366 secunde