Incidente și accidente pe mări și oceane

282
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidenteok-1519822442.jpg

Articole de la același autor

Tancul de produse petroliere "Pratama 128" a fost arestat pe data de 23 februarie 2018, de autoritățile din Malaiezia, pentru încălcarea Ordonanței privind transportul maritim. Echipajul de opt oameni a fost arestat și dus pe uscat, astfel că nava a rămas fără nici un om la bord. Pe data de 25 februarie, autoritățile au anunțat dispariția vasului. Vasul are capacitatea de 550 tdw, a fost construit în 1977 și este înmatriculat sub pavilion Indonezia.
x x x
Două cargouri de mărfuri generale au intrat în coliziune, în Golful Finlandei, la sud de Porvoo, lângă farul Kalbadagrund. Incidentul a avut loc pe 25 februarie 2018. Potrivit Gărzii de Coastă finlandeze, cargourile navigau printre ghețuri. Ambele au suferit avarii, dar au fost lăsate să-și continue voiajul. 
x x x
Cinci persoane, din care patru docheri și un paramedic portuar, au murit la bordul navei "Sumei", acostată în portul Banjarmasin, din Kalimantan de Sud, în noaptea de 24 februarie 2018. Nava era încărcată cu sâmburi de palmier. Docherii au intrat în magaziile cu marfă la scurt timp de la deschiderea trapelor, în ciuda faptului că echipajul îi avertizase că trebuie ventilate timp de câteva ore. Toți cei cinci au fost duși la spital, unde au fost declarați morți. Poliția a deschis o anchetă. 
Sâmburii de palmier consumă oxigenul și eliberează monoxid de carbon. Transportul lor prezintă un risc serios. Înainte de a se permite accesul în magaziile de marfă, este necesară efectuarea unei ventilații îndelungate a acestora.
x x x
La bordul bulk-carrier-ului "Federal Iris" a avut loc o explozie minoră în sala mașinilor, în dimineața zilei de 22 februarie 2018. Nava se afla la 240 de mile marine de estuarul râului Columbia, fiind în drum dinspre China spre Longview, Oregon. În urma incidentului, nava a intrat derivă, iar în ajutorul ei a fost trimis remorcherul "Denise Foss". 
x x x
Cargoul de mărfuri generale "Binh Nguyen 86" a lansat semnalul de primejdie pe 23 februarie 2018. Nava se afla la aproximativ 40 mile marine în largul coastei provinciei Ha Tinh, în Golful Tonkin. Centrul de Căutare și Salvare pe Mare din Vietnam a direcționat navele din zonă spre vasul aflat în pericol. La locul tragediei, acestea au mai găsit doar două plute de salvare, pe care se aflau cei opt membri ai echipajului. Cargoul "Binh Nguyen 86" avea 1.927 tdw, fusese construit în anul 2008 și era înmatriculat sub pavilion Vietnam. 
x x x
Nava "Svyaty Pavlo" a fost reținută în portul Rostov-on-Don, din Federația Rusă, pe data de 8 februarie 2018. Vasul este înmatriculat sub pavilionul Comorilor, aflat pe lista neagră a Paris Memorandum. Ca urmare, navei îi va fi refuzat, de acum înainte, accesul în orice port sau zonă de ancoraj aflate sub incidența Paris Memorandum, cu excepția portului statului de pavilion. Întrucât este primul ordin de interdicția a accesului pentru această navă, perioada de embargou este de trei luni. 
x x x
Remorcherul "Mitra Samudera 28", având o barjă la remorcă, a fost atacat de patru pirați înarmați. Incidentul a avut loc în Strâmtoarea Singapore. Nava se deplasa dinspre Malaezia spre Sumatra de Sud. Cei 11 membri ai echipajul au fost jefuiți, unul dintre ei fiind grav rănit în timpul asaltului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Februarie 2018
Stire din Economie : Industria shipping-ului, pe scurt
Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.5212 secunde