Incidente și accidente pe mări și oceane

290
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1517762346.jpg
Remorcherul de aprovizionare off-shore "Galleon Adventurer" s-a răsturnat în dimineața zilei de 1 februarie 2018, dar a rămas în plutire. Incidentul a avut loc la aproximativ 40 mile marine sud de St. Georges, Grenada, Caraibe. Nava era încărcată cu plăci de beton și se îndrepta spre Grenada. Din cauza valurilor mari, plăcile și-au schimbat poziția, ducând la răsturnarea navei. Dintre cei șase membri ai echipajului, cinci au fost salvați, Căpitanul a fost dat dispărut. Potrivit unor declarații, el s-a întors la navă pentru a lua niște documente și nu s-a mai întors.

v v v

Nava de pasageri nord-coreeană "Mangyongbong" a emis semnalul de primejdie în noaptea de 2 spre 3 februarie 2018, raportând scurgerea combustibilului și lipsa de putere în motoare, în condiții meteorologice severe (temperaturi de -14 grade Celsius). Nava a rămas blocată în ghețuri, într-unul dintre golfurile mici din Vladivostok. Garda de Coastă a anunțat că nu se poate ajunge la navă din cauza ghețurilor. Linia de ferry-boat dintre portul Rajin (Rason), Coreea de Nord și Vladivostok a fost lansată în luna mai 2017, cu mult fast.

v v v

Tancul de produse petroliere "Marine Express" a dispărut pe data de 1 februarie 2018, ultima locație fiind zona de ancoraj Cotonou, Benin, din Golful Guineei. Din aceeași zonă a fost deturnat de pirați tancul petrolier "Barrett", pe 9 ianuarie. Se bănuiește că și nava "Marine Express" este victima piraților.

v v v

Nava service "Mengkara", cu 35 de persoane la bord, a intrat în derivă și a eșuat pe coasta din regiunea Barru, Sulawesi de Sud, în Strâmtoarea Makassar. Incidentul s-a petrecut pe 1 februarie 2018, când nava a fost surprinsă de furtună. Toate persoanele de la bord, inclusiv cei cinci pasageri, au ajuns în siguranță pe uscat. În conformitate cu declarația căpitanului, motorul a avut probleme, nava a început să se încline până la 40 de grade pe valurile înalte, astfel că s-a decis punerea ei pe uscat, pentru a se evita dezastrul.

v v v

Pe data de 1 februarie 2018, pe nava portcontainer "Mol Prestige", în sala mașinilor, a izbucnit un incendiu. Nava se afla în Pacificul de Nord, în drum dinspre Vancouver, Canada, spre Tokyo, Japonia. Cinci membri ai echipajului au fost răniți, iar doi dintre ei cu arsuri grave au fost preluați de un elicopter și duși la spital. Incendiul a fost stins, iar nava a fost dezactivată, așteptând să fie remorcată în cel mai apropiat port. Pe 2 februarie, vasul se afla la 190 mile marine vest de Insula Graham, în derivă spre nord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4404 secunde