Incidente și accidente pe mări și oceane

257
Incidente  și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1517237718.jpg

Articole de la același autor

La scurt timp după părăsirea portului Cartagena, Columbia, nava portcontainer "Rotterdam Express" a raportat autorităților maritime columbiene prezența unor persoane necunoscute, la bord. Garda de Coastă și Marina Militară au trimis, în ajutor, echipe de comando. Acestea au descoperit zece persoane, care reușiseră să urce la bord, în timpul escalei din Cartagena. În urma verificării încărcăturii, au fost găsite 185 de kilograme de cocaină pură, ascunse într-un container. Intrușii au fost reținuți, unul dintre ei fiind un condamnat.

v v v

Nava de pasageri "Cantika Lestari" a rămas în black-out în dimineața zilei de 28 ianuarie 2018. Vasul plecase din Jayapura spre Kasonaweja, Borneo, având 189 de pasageri la bord, când a fost surprins de vremea rea și a rămas fără motor. În ajutorul lui a fost trimis un remorcher care l-a adus înapoi, în Jayapura.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Canci Ladjoni 3" s-a scufundat între insulele Kayuadi și Jampea, în Marea Flores, în dimineața zilei de 27 ianuarie 2018, după ce a început să ia apă. Cei 20 de membri ai echipajului au fost salvați de localnici. Nava stătuse în portul Lembak din decembrie până pe 14 ianuarie, fiind încărcată cu îngrășăminte. Ea fusese reținută de autorități pentru că documentele nu erau în regulă. Vasul avea capacitatea de 3.197 tdw, fusese construit în 1983 și era înmatriculat sub pavilion Indonezia.

v v v

Cargoul de mărfuri generale bulgăresc "Maxal Zita" a avut o defecțiune mecanică în timp ce intra în Bosfor. Nava plecase din Kherson, Ucraina, și se îndrepta spre Tuzla, Turcia. Vasul a fost obligat să ancoreze la Kumkoy, în Marea Neagră, pentru reparații.

v v v

Nava costieră taiwaneză "Jiaming Lun" s-a rupt în două pe 26 ianuarie 2018, în timpul unei furtuni. Vasul fusese abandonat în Strâmtoarea Taiwan, după ce sala mașinilor începuse să se inunde, în dimineața zilei de 11 ianuarie. Cei opt membri ai echipajului au fost salvați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Economie : Un șir de catastrofe navale
Pagina a fost generata in 0.6452 secunde