Incidente și accidente pe mări și oceane

195
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari2012018-1514900826.jpg

Articole de la același autor

Tancul de produse petroliere "Elsa Esserberger" s-a ciocnit cu platforma petrolieră Q1, scoasă din exploatare. Incidentul a avut loc pe 31 decembrie 1917, în Marea Nordului, la aproximativ 20 mile marine sud-vest de Den Helder, Olanda. Atât nava, cât și platforma petrolieră au suferit avarii grave. Nu au fost raportate scurgeri de hidrocarburi în apă.

x x x

În după-amiaza zilei de 31 decembrie 2017, într-una din magaziile unui cargou de mărfuri generale acostat în portul Sevilla, a izbucnit un incendiu. Focul a fost stins de echipele de pompieri ale portului și orașului. Nava era încărcată cu sfeclă, iar incendiul a izbucnit din cauza procesului de fermentare.

x x x

Un remorcher care împingea o barjă cu containere a fost surprins de vremea rea, în timpul deplasării dinspre Jacksonville Fla. către Puerto Rico, în noaptea 29 decembrie 2017. Circa 30 de containere au căzut în mare, iar cele rămase la bord s-au deteriorat. Remorcherul s-a întors la Jacksonville.

x x x

Nava portcontainer "Adamastos" a fost surprinsă de furtună în timpul voiajului de la Busan, Coreea de Sud, la Manzanill, Mexic. Vasul a ajuns la destinație pe 30 decembrie 2017, cu o parte dintre containere deteriorare, iar câteva s-au pierdut în apele Pacificului.

x x x

Remorcherul "Km America" a fost descoperit în derivă, de către pescarii locali, la 60 de metri de Insula Bangka, din Indonezia, în Marea Chinei de Sud. La bord nu se aflau oameni și nici n-au fost găsite indicii privind modul în care echipajul a dispărut de pe navă.

x x x

Ferry-boat-ul "Flyer", care face legătura cu orașul New York, a eșuat pe o banc de nisip, cu 27 de oameni la bord. Cei 23 de pasageri și un membru al echipajului au fost evacuați în siguranță. Trei marinari au rămas la bord, pentru a ajuta la operațiunea de dezeșuarea navei.

x x x

În urma ruperii parâmelor de acostare, tancul LPG "Paros" s-a desprins de la cheu și a eșuat pe țărm, la Sloehaven, Olanda. Comandantul a refuzat asistența remorcherelor de salvare. După aproximativ o oră, nava a fost repusă în plutire și adusă în dană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Banca Leumi se retrage din România
Miercuri, 03 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Euro mușcă din dolar
Marţi, 02 Ianuarie 2018
Stire din Economie : Un tanc LPG a eșuat
Pagina a fost generata in 0.9833 secunde